Premierul Marcel Ciolacu: „Ridicarea MCV, un argument în plus pentru aderarea la Schengen”

Premierul Marcel Ciolacu: „Ridicarea MCV, un argument în plus pentru aderarea la Schengen”

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a salutat ridicarea MCV, dar a susținut că acest succes nu trebuie să ne plafoneze, ci trebuie să continuăm cu reformele pentru ca progresul să devină ireversibil.

„E o decizie care confirmă că statul de drept în România e consolidat și puternic, un argument în plus pentru aderarea noastră la Schengen. Multe dintre obiecțiile din trecut erau legate de independența justiției, iar ridicarea MCV e o garanție că România a făcut progrese semnificative.

E foarte important să nu ne relaxăm după această reușită. E datoria noastră să ne asigurăm că reformele continuă și că progresul e ireversibil. Trebuie ne implicăm în continuare pentru a consolida statul de drept, a combate corupția și a promova transparența în instituții”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu a vorbit apoi despre lupta împotriva drogurilor și a evaziunii fiscale, probleme pentru care „răspunsul statului până acum a fost de cele mai multe ori moale și ezitant”.

„E timpul să declarăm toleranță zero față de trafic de droguri. Toate instituțiile trebuie să pună combaterea acestui flagel în prim-planul activității.

Nu sunt de acord cu ideea că statul a pierdut bătălia cu drogurile, ea va fi pierdută doar când o vom abandona noi și nu avem acest drept. Nu putem să vedem cum și mai multe vieți sunt distruse, în timp ce clanurile mafiote prosperă. (…)

Sunt pline sertarele instituțiilor de strategii legate de droguri, dar realitatea crudă ne arată că pe stradă sunt tot mai multe droguri la care copiii noștri au acces. Drogurile au depășit chiar porțile școlilor, iar dacă nu realizăm asta, vom avea generații întregi pierdute.

Am tot văzut păreri îndreptate împotriva acestor copii, dar fără destructurarea rețelelor de trafic, nu vom avea un consum mai mic. Am ajuns să blocăm instanțele cu tot felul de dosare care în final se clasează, dar marii rechini scapă nepedepsiți. Trebuie să ne concentrăm pe marile dosare de trafic, pe marile rețele și pe marile clanuri”, a mai afirmat premierul.

„A doua mare problemă unde trebuie să dăm un răspuns puternic e combaterea evaziunii. 10% din PIB, peste 150 de miliarde, adică mai mult decât tot bugetul de pensii sunt drenate anual și, în loc să ajungă în bugetul statului, ajung în buzunarele unor infractori.

În viitorul pachet de măsuri, pe care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament, una dintre direcțiile principale de acțiune va viza combaterea evaziunii. Sunt măsuri de prevenire și combatere a activităților economice ilicite. (…) Vom crește cuantumul unor sancțiuni contravenționale și vom introduce noi fapte care ar urma să fie sancționate prin amenzi sau penal.

E cel mai ambițios plan de combatere a evaziunii fiscale din ultimii ani și am rugămintea ca toate instituțiile să pună umărul pentru ca acest lucru să fie un succes”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu, potrivit B1 TV.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii