Prim-ministrul Marcel Ciolacu, mesaj cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, mesaj cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, vineri, și a explicat că „împreună putem fi pregătiți să facem față oricărei provocări și să construim un viitor mai bun pentru toate generațiile care vor urma”.

„Această zi marchează nu numai revoluția și lupta pentru libertate și democrație din 1848, ci ne amintește că putem realiza mai mult împreună decât separat și că unitatea noastră este cheia succesului nostru comun. Viitorul ne aparține tuturor, indiferent de etnie sau origine. Împreună putem fi pregătiți să facem față oricărei provocări și să construim un viitor mai bun pentru toate generațiile care vor urma”, a declarat Marcel Ciolacu.
„Avem un țel comun – acela ca cetățenii noștri, indiferent de etnie să  aibă o viață mai bună, mai prosperă, spitale moderne și sigure, școli  la standarde europene și o infrastructură de transport care să corespundă nevoilor sociale și economice. Oamenii așteaptă de la noi soluții, proiecte, nu motive de învrăjbire. Este nevoie să  continuăm investițiile în toate județele țării, iar creșterea volumului de resurse alocat în ultimul an să nu rămână o excepție”, a adăugat liderul PSD.
„Apartenența  României la Uniunea Europeană și la NATO reprezintă garanția  siguranței și sprijinului pentru o viață mai bună, iar obiectivul de a adera la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică oferă perspectiva dezvoltării noastre sociale și  economice. În acest context, este foarte importantă buna conviețuire și binele cetățenilor indiferent de apartenența etnică sau de altă natură și întărirea dialogului intercultural. Țara noastră a fost și este în continuare considerată un bun exemplu în acest sens, iar Guvernul este ferm angajat să păstreze această direcție și să promoveze respectul reciproc și dialogul intercultural”, a continuat premierul.

„Doar lucrând împreună, vom putea depăși obstacolele și construi un viitor comun pe aceste meleaguri, pentru fiecare cetățean al acestei țări, indiferent de etnie. Este de datoria statului să păstreze cultura și identitatea fiecărei comunități etnice, asigurând în același timp respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale tuturor cetățenilor săi. La mulți ani maghiarilor din România și de pretutindeni!”, a mai declarat Marcel Ciolacu, potrivit B1 TV.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
15.9 ° C
17.2 °
14.9 °
72 %
3.6kmh
75 %
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
25 °
mar
22 °
mie
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii