Prințul Paul al României a dispărut

Prințul Paul al României a dispărut

Prințul Paul al României a dispărut după ce a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul Ferma Băneasa. Polițiștii l-au căutat acasă pentru a-l duce în spatele gratiilor, însă nu au reușit să dea de el.
Soția sa, Prințesa Lia, deși era acasă, nu a vrut să colaboreze cu oamenii legiil. Prințul Paul va fi dat în urmărire internațională. A apărut deja pe site-ul Poliției Române, la secțiunea persoane dispărute. Fotografia și detaliile despre Paul Philippe al României, cetățean român, născut în Franța, au fost postate pe pagina persoanelor urmărite de Poliția Română.

Prinţul Paul-Philippe de România a fost căutat de polițiștii joi seară, la vila sa din București, însă a fost de negăsit. Oamenii legii voiau să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, în urma sentinței din dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa și a Pădurii Snagov. Acasă era doar soţia sa, Prinţesa Lia.
Aceasta i-a condus pe poliţişti până la ieşirea din curte, după ce au scotocit toată casa, însă nu a oferit detalii cu privire la locul în care se află soțul ei. Oamenii legii urmează acum să obţină un manadat european de arestare şi urmărire internaţională. În schimb, omul de afaceri Remus Truică, complicele Prinţului Paul, a fost găsit în locuinţa lui de poliţiştii din Snagov. El a fost preluat de poliţişti şi adus la Penitenciarul Rahova pentru a-şi executa pedeapsa. El va sta 7 ani în spatele gratiilor.

Paul-Philippe al României a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni cu executare în dosarul retrocedării ilegale a zeci de hectare din cadrul Fermei Băneasa. Înalta Curte de Casație şi Justiţie i-a condamnat, în lipsă, și pe oamenii de afaceri Benny Steinmetz și Tall Silberstein, la câte cinci ani de detenție. Și jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare, însă cu suspendare.

Prejudiciul înregistrat în dosar este de peste 145 de milioane de euro. Procurorii anticorupție spun că gruparea infracțională ar fi pus mâna, ilegal, pe 28 de hectare de teren ale fostei Ferme Regale de la Băneasa şi pe 47 de hectare de pădure la Snagov.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
12.2 ° C
12.7 °
10.1 °
68 %
4.9kmh
0 %
sâm
12 °
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii