Proxeneții din Craiova care exploatau tinere românce în Finlanda, au fost prinși

Proxeneții din Craiova care exploatau tinere românce în Finlanda, au fost prinși

Mai mulți proxeneți din Craiova, care exploatau tinere românce în Finlanda, au fost prinși după investigații derulate pe parucursul mai multor luni, de Politiști de la Brigada Anticriminalitate Craiova, în colaborare cu EUROJUST. Rețeaua câștigă sume mari de bani, de pe urma fetelor forțate să se prostitueze în Helsinki.

Mai multe insituții ale legii din România și Finlanda s-au constituit într-o echipă comună, care, din luna mai până în prezent, a investigat activitatea unei grupări de proxeneți români care forțau tinere din România să se prostitueze pe bani în Helsinki, capitala statului nordic.

Pe parcursul investigațiilor comune au fost percheziționate mai multe domicilii de pe teritoriu României și Finlandei, ale membrilor grupului infracționale, în urma cărora au fost confiscate șase autourisme de lux, 45.000 de euro și telefoane mobile folosite în activitatea de infracțională. DIICOT a anunțat că a confiscat și „înscrisuri cu valoare probatorie”. Au fost reținuți, totodată, nouă suspecți.

În acțiunea de destructurare a grupului de proxeneți care forțau fetele să se prostitueze, amenințându-le și bătându-le cu sălbăticie, au fost implicate Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, din România, și, din Finlanda, Departamentul de Poliție Helsinki, Serviciul Investigații Criminale și Unitatea pentru Infracțiuni Grave.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
17.7 ° C
19.4 °
15 °
63 %
3.6kmh
0 %
joi
26 °
vin
24 °
sâm
25 °
Dum
29 °
lun
15 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii