Revocarea lui Renate Weber: Comisiile juridice reunite au respins raportul de activitate

Raportul de activitate al Avocatului Poporului a fost respins miercuri de Comisiile juridice din Camera Deputaţilor şi Senat, care au propus plenului reunit al Parlamentului revocarea din funcție a lui Renate Weber, potrivit unui comunicat al deputatului USR PLUS Andrei Lupu.

Un plen reunit ar putea fi convocat fie pentru miercuri, fie pentru săptămâna viitoare. Numele propuse de PNL și UDMR pentru înlocuirea lui Renate Weber sunt Flavius Baias și Gyula Fabian.

”Renate Weber trebuie să plece după ce în ultimul an a îngreunat combaterea pandemiei COVID-19 și a declanșat mecanismul național privind prevenirea torturii, ce a dus la punerea sub monitorizare a mai multor spitale și centre de carantinare de pe întregul teritoriu național. Tot ea și-a folosit funcția în interes personal în încercarea de a-și păstra pensia specială prin contestarea la CCR a legislației de eliminare a unor astfel de pensii. Actualul Avocat al Poporului a pus la îndoială măsuri luate de autoritățile statului fără să se consulte cu instituțiile acuzate sau blamate, lucru care a dus la confuzie în rândul populației.

Și nu în ultimul rând, Renate Weber trebuie să plece pentru că a întreprins acțiuni de îngreunare a combaterii corupției, în loc să se remarce prin acțiuni care să apere drepturile şi libertăţile românilor”, a declarat Andrei Lupu, potrivit g4media.ro.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
18.6 ° C
19.9 °
15 °
55 %
3.1kmh
0 %
lun
24 °
mar
15 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
22 °

Opinii