Românii din Spania ar putea în curând să aibă dublă cetățenie

Românii din Spania ar putea în curând să aibă dublă cetățenie

Românii din Spania ar putea ca în curând să aibă dublă cetățenie, spaniolă și română. Pe 11 mai, premierul spaniol, Pedro Sánchez, vine la București și în cadrul vizitei se va semna un memorandum pentru recunoașterea dublei cetățenii pentru români.

În prezent, mulți români care vor să dobândească cetățenia spaniolă trebuie să renunțe la cea română, deoarece legea spaniolă permite dubla cetățenie doar pentru francezi și portughezi.

Noul acord ar urma să permită și românilor să dobândească cetățenia spaniolă fără a renunța la cetățenia română.

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele al PSD, a avut în martie a.c. o întâlnire cu prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez, cu care au fost stabilite „ultimele detalii” privind acordarea dublei cetăţenii pentru românii care trăiesc în Spania.

„Am avut astăzi (n.r.- 2 martie) o întâlnire cu preşedintele Consiliului de Miniştri din Spania, Pedro Sanchez, în care am discutat despre proiectele comune pe care le au Spania şi România. Am profitat de ocazie pentru a-i mulţumi premierului spaniol pentru sprijinul oferit de Preşedinţia Spaniei la Consiliul UE în vederea aderării României la spaţiul Schengen pe cale aeriană şi maritimă la finalul lunii martie. Totodată, am stabilit împreună ultimele detalii privind acordarea dubleicetăţenii pentru românii care trăiesc în Spania. În curând această dorinţă a românilor din Spania o să devină realitate ca urmare a eforturilor făcute de cele două partide social democrate din Spania şi România”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook, la momentul respectiv, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii