Termoficarea din București a „pleznit” din nou. CET-uri oprite, aproape jumătate din blocurile Capitalei, fără apă caldă și căldură

Termoficarea din București a „pleznit” din nou. CET-uri oprite, aproape jumătate din blocurile Capitalei, fără apă caldă și căldură

Electrocentrale București, producătorul de energie electrică și termică al Capitalei, a anunțat aseară că două CET-uri (centrale electrice de termoficare) au fost oprite ca urmare a unei avarii majore. Concret, din cele patru CET-uri din București, două sunt oprite, iar ca urmare, 40% din blocurile bucureștene nu au apă caldă. Conform datelor TermoAlert (aplicație Termoenergetica), la 20% dintre imobile, furnizarea este derficitară, iar la alte 20% este oprită. Cel mai afectat este sectorul 6 al Capitalei, cu peste 1.100 de blocuri afectate.

În acest context, Gabriela Firea a reacționat astăzi, printr-o postare pe pagina sa de Facebook. „Jumătate dintre locuitorii Capitalei au motive să-i spună <<Mulțumesc>> actualului primar general! Se spală cu apă încălzită la ibric! 3.700 de blocuri, cele mai multe în sectorul 6, nu au apă caldă! Mai e şi frig afară! Este una dintre cele mai mari avarii din ultimii ani, iar două dintre cele patru CET-uri s-au oprit. Ce face primarul general în acest timp? Ce știe cel mai bine când apare o criză : nimic!”, spune Gabriela Firea.

„E bine, totuși, că se laudă cu kilometri peste kilometri de țevi vechi înlocuite, cu șantiere deschise din banii europeni munciți de noi. Ca să nu mai mintă peste tot că nu am făcut nimic, las aici cifrele reale, verificabile de oricine interesat. Din 2016 până în 2020 s-au modernizat cu bani de la bugetul local 304 km de rețea, dintre care 67 km din rețeaua primară, 237 km din rețeaua secundară. Cu doi ani compania în insolvență și alți doi ani cu bugetul primăriei tăiat la jumătate!”, punctează fostul primar general.

„Nicușor Dan mai bine le-ar reaminti bucureștenilor care nu au apă caldă cine a muncit pentru cele 300 milioane de euro fonduri europene, când a fost semnat contractul și de ce a început el lucrările abia după trei ani!”, conchide Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii