Zeci de persoane din Bihor sunt suspectate de polițiști că înscenau accidente rutiere

Zeci de persoane din Bihor sunt suspectate de polițiști că înscenau accidente rutiere

Zeci de persoane din Bihor sunt suspectate de polițiști că înscenau accidente rutiere, pentru a încasa despăgubirile plătite de societățile de asigurare.

Gruparea era coordonată de șase persoane. Iar înșelătoria le-a adus acestora în jur de 150.000 de euro, susțin anchetatorii, care au descins în această dimineață în locuințele suspecților, potrivit stiri.tvr.ro.

Ancheta a început după ce o firmă de asigurări din județul Bihor a sesizat poliția că e posibil să aibă de-a face cu decontări ilegale în urma unor accidente. Investigațiile au fost preluate de ofițerii de la Fraude Economice, care au făcut zeci de percheziții în Oradea și Marghita.

Alina Fărcuța, purtător de cuvânt IPJ Bihor: „Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2022, 30 de persoane din județul Bihor, cu vârste cuprinse între 19 și 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăților de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere. În fapt, 24 dintre persoane sunt bănuite că, sub coordonarea celorlalte șase persoane cercetate de polițiștii de investigare a criminalității economice în acest caz, ar fi produs, în mod intenționat, evenimente rutiere, în scopul obținerii de despăgubiri de la asiguratori.

Surse judiciare spun că cei șase suspecți principali s-ar fi folosit atât de persoane pe care le plăteau pentru înscenarea accidentelor, cât și de prieteni. În accident întotdeauna ar fi fost implicată o mașină de lux și o rablă. Numai că acest lucru trebuia probat de polițiști”.

Surse judiciare susțin că mașinile avariate ajungeau în anumite service-uri. Acolo erau montate piese vechi, dar din documente reieșea că au fost montate piese noi. De aici rezultă și diferența de bani care era însușită de membri grupării.

Reprezentanții asigurătorilor spun că e necesară o colaborare mai strânsă cu organele de anchetă, pentru a scoate la iveală toate afacerile necurate.

În cazul din Bihor, acuzațiile sunt legate de infracțiuni precum înșelăciune, inclusiv în privința asigurărilor, fals material în înscrisuri oficiale și fals în declarații.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.6 ° C
23.1 °
22.2 °
64 %
4kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii