EXCLUSIV! Nicușor Dan și angajați din primărie, plângere penală la DIICOT. Un fost coleg din „Salvați Bucureștiul”, acuzații devastatoare

Primarul general, Nicușor Dan, trebuie să dea cu subsemnatul în fața procurorilor din nou. De această dată, primarul nu va ajunge la DNA, ci la investigatorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Un fost partener al lui Nicușor Dan, urbanist în Asociația Salvați Bucureștiului, a depus o plângere la DIICOT și le cere procurorilor să-l ancheteze pe primarul general și pe alți funcționari din primărie pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și uzurparea funcției.

Procurorii DIICOT au înregistrat vinerea trecută plângerea depusă de Asociația pentru Dreptul Urbanismului, condusă de Alexandru Pânișoară, un apropiat al actualului primar general Nicușor Dan. Pe opt pagini, asociația acuză Primăria Municipiului București, pe primarul general și pe toți funcționarii cu atribuții că au încălcat „în mod flagrant și cu premeditare” Codul Administrativ, Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, și Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

„Plângerea penală este făcută in rem împotriva Primăriei Municipiului București, subordonatelor și funcționarilor pentru neemiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire de mai bine de 10 luni, când termenul legal e 15 zile. De asemenea, pentru nepromovarea în Consiliul General al Municipiului București a PUZ-urilor depuse încă din luna noiembrie 2020 la Primăria Municipiului București cu toate avizele, în termenul legal care e de maxim 45 zile de la depunere. Plângerea este făcută la DIICOT deoarece infracțiunile sunt săvârșite cu concursul a mai mult de 3 oameni”, a declarat Alexandru Pânișoară, președintele asociației, pentru Metropola TV.

Asociația pentru Dreptul Urbanismului acuză, mai exact, că din Primăria Capitalei nu iese nici un document prin care cetățenii Bucureștiului să poată face lucrări de construcție, nu mai vorbim de dezvoltatorii imobiliari care nu pot derula nici un fel de investiție.

Surse din Primăria Capitalei confirmă blocajul din Direcția Generală Urbanism. Principala cauză este suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale Coordonatoare ale sectoarelor cerută de Nicușor Dan și aprobată de majoritatea din Consiliul General al Capitalei.

Textul INTEGRAL al plângerii penale poate fi descărcat de aici.

Alexandru Pânișoară, fost vicepreședinte al Asociației Salvați Bucureștiul

Președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului, Alexandru Pânișoară, este un fost aliat al lui Nicușor Dan. Pânișoară figura până în primăvara acestui an ca membru în Asociația Salvați București, iar în trecut a ocupat chiar funcția de vicepreședinte în asociația fondată de Nicușor Dan. Poza a dispărut de pe site după ce Alexandru Pânișoară, prin Asociația pentru Dreptul Urbanismului, a atacat la Tribunalul București hotărârile de suspendare ale PUZ-urilor de sector, hotărâri aprobate la solicitarea lui Nicușor Dan.

Asociația pentru Dreptul Urbanismului a solicitat zilele trecut la Tribunalul București și anularea HCGMB nr. 121/2021 prin care a fost aprobat bugetului Capitalei. Instanța nu a stabilit încă primul termen de judecată în acest proces.

articol scris de George CIUBOTARU

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
13 ° C
13 °
12.1 °
76 %
2.6kmh
75 %
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °

Opinii