fbpx

Gabriela Firea anunță vești bune pentru părinții copiilor care au probleme majore de sănătate. Ce a spus ministrul Familiei

Gabriela Firea anunță vești bune pentru părinții copiilor care au probleme majore de sănătate. Ce a spus ministrul Familiei

Părinții copiilor care au probleme majore de sănătate vor scăpa de drumurile repetate în fața comisiilor care stabilesc încadrarea în grad de handicap grav, pentru că, pentru multe dintre aceste afecțiuni, valabilitatea certificatelor de handicap se prelungește până la 18 ani, a anunțat ministrul Familiei, Gabriela Firea, marți, pe Facebook.

Gabriela Firea spune că Ministerul Familiei și Ministerul Sănătății au inițiat un Ordin comun care stabilește normele de aplicare și criteriile speciale în aceste cazuri .

De acum încolo, părinții copiilor cu afecțiuni grave – precum boli ale structurilor și funcțiilor senzoriale, tulburări cronice de metabolism și nutriție, amputații congenitale sau dobândite ale membrelor, boli ale structurii pielii, afecțiuni onologice în perioada de urmărire posterapeutică – nu mai sunt nevoiți să mai meargă în fața comisiei pentru protecția copilului, pentru a obține un nou certificat de încadrare în grad de handicap grav”, a mai spus prim-vicepreședinta PSD.

Ea a explicat că decizia comisiei de a emite un certificat de încadrare în grad de handicap grav valabil până în momentul în care copilul împlinește vârsta de 18 ani se bazează acum pe o serie de criterii biopsihosociale, toate incluse în ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerul Familiei.

Suntem alături atât de toți copiii încercați de viață cât și de părinții lor și sperăm ca, odată cu apariția cadrului legal pentru aplicarea acestor prevederi, să reușim să eliminăm măcar această grijă a lor și stresul mersului la aceste evaluări, care, în astfel de cazuri, erau complet inutile”, a conchis ministrul Familiei.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
17.9 ° C
20 °
15.1 °
50 %
2.1kmh
0 %
joi
18 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
19 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii