Gabriela Firea: Guvernarea de dreapta ia peste 250 de milioane de euro din sistemul public

Guvernarea de dreapta ia peste 250 de milioane de euro din sistemul public, și așa subfinanțat, pentru a-i da clinicilor private, spune prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea, anunțând că PSD atacă la CCR legea de aprobare a acestei OUG.

„Mai multă sănătate pentru bogați, mai puțină pentru cei sărăci! Așa înțelege puterea #dedreapta să guverneze, luând peste 250 de milioane de euro din sistemul public, și așa subfinanțat, pentru a-i da clinicilor private. Astfel, rămân mai puțini bani la dispoziția spitalelor de stat, ceea ce înseamnă asistență medicală gratuită mai puțină și de o calitate mai proastă pentru marea majoritate a cetățenilor – cei care nu-și permit coplata la clinicile private.

Este, în fapt, încă o tentativă de privatizare a sănătății!

Anul trecut, în februarie, o încercare similară a fost oprită de Avocatul Poporului, care a atacat cu succes la CCR ordonanța guvernului.

În iunie, judecătorii CCR au decis în unanimitate că este neconstituțional ca spitalele private să acceseze fonduri publice de sănătate.

Abuzul actualei puteri, care a revocat din funcția de Avocat al Poporului pe Renate Weber, face acum imposibilă o nouă sesizare a CCR.

Vom ataca la Curtea Constituțională legea de aprobare a acestei OUG, însă acest lucru va fi posibil abia când va fi adoptată de ambele camere ale Parlamentului, înainte de promulgare”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

De la 1 iulie intră în vigoare contribuția personală pentru serviciile medicale oferite de furnizorii privați aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate, iar orice român asigurat se poate trata la privat dacă plătește diferența față de cât dă asigurarea de stat pentru el.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
20.5 ° C
21.1 °
20 °
40 %
3.1kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii