Gabriela Firea: „Jungla de dreapta îşi arată efectele!”

Gabriela Firea: „Jungla de dreapta îşi arată efectele!”

Gabriela Firea spune că „jungla de dreapta îşi arată efectele”, deoarece bugetul întocmit de Guvernul Cîţu „aduce austeritate, tăieri și sărăcie, în loc de relansare economică și creșterea bunăstării generale.”

Senatorul PSD spune că Executivul taie de la Sănătate „2,2 miliarde de lei, aproape echivalentul a 2 campanii naționale de vaccinare antiCOVID”. „PSD are soluții pentru creșterea cu 30% a bugetului Sănătății”, adaugă Gabriela Firea.

Cel mai mic buget îl are Educaţia. „Cîțu alocă cel mai mic buget raportat la PIB, din ultimii 30 de ani. PSD are soluții pentru creșterea cu 18% a bugetului Educației. În valoare nominală, bugetul educației crește cu doar 0,86% față de anul precedent și e mai mică cu peste 2 miliarde de lei față de alocarea din ultimul an de guvernare PSD”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Senatorul PSD mai spune că nici Agricultura și Lucrările Publice n-au scăpat de tăieri. „Agricultură: Cîțu taie TOATE despăgubirile pentru calamități, taie aproape jumătate din subvenții(48,73%), taie mai mult de o treime (37,88%) din banii pentru irigații.

Lucrări publice, dezvoltare și administrație: Cîțu taie din total 1,3 miliarde de lei-14,11% față de 2020 însă de la programele de dezvoltare ale autorităților publice locale – transferuri între UAT-uri – se taie 2,3 miliarde de lei, adică 37% din sume comparativ cu 2020”, afirmă Firea.

Aceasta crede că „proiectele comunităților locale vor îngheța!”, precizând că „guvernul Cîțu și-a umplut pușculița pentru a da bani preferențial, pe sub mână, clientelei politice, primarilor proprii”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.6 °
18.9 °
79 %
3.1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
37 °
lun
35 °
mar
31 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii