Gabriela Firea: O eventuală creștere a vârstei de pensionare va fi un genocid social

Gabriela Firea a punctat faptul că o eventuală creștere a vârstei de pensionare va fi un genocid social, deoarece oamenii „vor fi prea bătrâni, prea uzați, prea bolnavi și nu se mai pot bucura de pensie, așa cum fac toți cetățenii în țările civilizate”.

Fostul primar general al Capitalei susține că nu este corect ca un om să iasă la pensie la 70 de ani, pentru că „își încheie viața într-un mod care nu este corect”. De exemplu, în țările civilizate, oamenii ies la pensie la vârste rezonabile, fapt ce îi îndeamnă să se bucure mai mult de viață

„Țările care au rezultate bune din punct de vedere economic nu se gândesc cum să crească vârsta de pensionare și cum să țină un om în câmpul muncii până la 70 de ani, cum ar vrea guvernarea de dreapta”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

 

Acest proiect a fost anunțat ca idee și de fostul ministru PNL al muncii și actualul ministru nu vine să spună că nu este adevărat, se alimentează aceste informații (…) un bărbat să iasă la pensie la 70 de ani și o femeie la 65 de ani, în condițiile în care speranța de viață în România este de 69 de ani, înseamnă că direct de la serviciu ce facem?

Nu ne mai bucurăm de pensie, pentru că românii vor fi prea bătrâni, prea uzați, prea bolnavi și nu se mai pot bucura așa cum fac toți cetățenii în țările civilizate, de pensie.

Își încheie viața, cum să spun, într-un fel care nu este corect pentru munca pe care au depus-o. Acest lucru se va întâmpla, chiar dacă nu vor să recunoască, mai sunt doar câteva zile și pur și simplu va fi un genocid social, în momentul în care îl obligi pe om să muncească până la 70 de ani, iar speranța de viață să știți foarte bine cum se calculează, ei o pot scoate la nivel guvernamental din pix”, a explicat Gabriela Firea.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat marți, 25 mai, faptul că vârsta de pensionare din România va crește pe viitor. Vine însă cu o serie de precizări. Ministrul Muncii transmite însă că totuși creșterea vârstei de pensionare va fi opțională, adică fiecare om va putea opta dacă rămâne mai mult în câmpul muncii.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
câțiva nori
17 ° C
17.1 °
17 °
63 %
2.6kmh
20 %
lun
24 °
mar
14 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
23 °

Opinii