Gabriela Firea: „Românii au dreptul să fie corect informați”

Senatorul PSD Gabriela Firea a scris pe pagina sa de Facebook despre faptul că Austria a donat României 1075 de cutii de diferite tipuri de medicamente pentru tratarea pacienților de COVID-19. Potrivit informațiilor publice, aceste medicamente au fost recepționate de IGSU și au intrat în depozitele UNIFARM. „Domnule Ministru, Vă solicit să ne explicați de ce aceste medicamente, extrem de necesare în spitalele din toată țara, sunt predate UNIFARMși nu Direcțiilor de Sănătate Publică din județele cu cea mai mare incidență”, scrie Gabriela Firea.

Iată întreaga postare:

„Românii au dreptul să fie corect informați. Neîncrederea în autorități se explică prin lipsa unui dialog sincer, omenesc, între cei de la putere și cetățeni. Iată câteva întrebări legitime către ministrul interimar al Sănătății :
Austria a donat României 1075 de cutii de diferite tipuri de medicamente pentru tratarea pacienților de COVID-19. Potrivit informațiilor publice, aceste medicamente au fost recepționate de IGSU și au intrat în depozitele UNIFARM.

Domnule ministru,
 solicit să ne explicați de ce aceste medicamente, extrem de necesare în spitalele din toată țara, sunt predate UNIFARM și nu Direcțiilor de Sănătate Publică din județele cu cea mai mare incidență, unde este, cu siguranță, nevoie de ele!

Care este mecanismul legal care stabilește această distribuție?

Nu considerați necesară stabilirea unui nou mod de lucru, rapid și eficient, având în vedere că ne aflăm într-o situație catastrofală pentru sănătatea publică?

Vă reamintesc faptul că UNIFARM a ținut în depozite, peste un an și jumătate, 390 de ventilatoare, în timp ce românii așteptau disperați în spitale eliberarea unui pat cu oxigen.

Vă reamintesc faptul că tot în depozitele UNIFARM zac în continuare milioane de măști, aparatură și materiale medicale.

SUBLINIEZ CĂ materiale sanitare de peste 50 milioane de lei au expirat deja în depozitele UNIFARM!

De asemenea, vă solicit să faceți publice zilnic informațiile privind alocarea de către UNIFARM a acestor medicamente către spitale.

Românii au nevoie de aceste medicamente acum, nu peste un an sau atunci când vor fi deja expirate.

Vă mulțumesc.
Solicit răspuns în scris.

Gabriela Firea
Senator PSD București”

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
7 ° C
7.1 °
7 °
87 %
0kmh
0 %
lun
11 °
mar
6 °
mie
9 °
joi
10 °
vin
9 °

Opinii