Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea: „I-am prins cu falsul!”

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea: „I-am prins cu falsul!”

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a transmis, miercuri, un mesaj referitor la fundamentul pe care ar fi fost construit bugetul pe anul în curs.

”I-am prins cu falsul! Au jonglat cifrele din buget, ca să iasă cum vor ei, dar consecințele le vor suporta toți românii. Dovada : întregul buget este construit pe un fundament falsificat, și anume valoarea salariului mediu estimat din 2021, care a fost pusă din pix! Potrivit site-ului ANAF, câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea BASS a fost în 2020 de 5429 de lei.

În proiectul de buget al lui Cîțu, același indicator este trecut pentru 2020 la suma de 5.150 de lei. De ce 5150 lei și nu 5429 lei?! Simplu, ca să poată minți premierul Cîțu că salariul mediu va CREȘTE la 5380 lei în 2021! De fapt, scade!”, susține prim-vicepreședintele PSD, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea continuă analiza, aducând în discuție inclusiv ajutorul de deces acordat de stat. ”Potrivit INS, salariul mediu REALIZAT din 2020 a fost de 5.396 lei, dar premierul i-a pus pe cei de la Prognoză să dea o estimare FALSĂ de 5150 lei, ca să își poată aranja, mincinos, bugetul!

De ce trebuia scăzut salariul mediu!? Simplu, fiindcă sunt și alți indicatori legați de valoarea sa! Printre aceștia, ajutorul de deces! AȘADAR, Cîțu a scăzut până și ajutorul de deces în 2021!”, acuză Firea.

Totodată, senatorul PSD face referire și la pensii, prezentând o serie de cifre considerate a fi relevante pe această temă de interes pentru foarte mulți români. ”Mai mult decât atât, Guvernul nu mărește punctul de pensie, așa cum este el prevăzut de lege, astfel încât să ajungă la 1.775, apoi 1.875 de lei. Ne spune premierul dezertor Cîțu că suma cheltuită cu pensiile ar fi prea mare. Dar ea reprezintă 7,83% din PIB, în vreme ce media europeană este de 13% din PIB.

Deci, nu sunt cheltuieli prea mari cu pensiile, ci la jumătate decât cheltuie, în medie, statele europene! Mai mult, subvenția de la bugetul de stat pentru plata pensiilor este de 16,7 miliarde lei, grosul până la 90,3 miliarde, cât este cheltuiala, fiind asigurat din încasări. Așadar, la un PIB de 1.116,8 miliarde lei, subvenția pentru plata pensiilor este de 16,7 miliarde lei, adică 1,4%”, conchide Gabriela Firea.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
9.5 ° C
10.5 °
8.9 °
74 %
6.3kmh
0 %
vin
11 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
17 °
mar
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii