7 iulie – Ziua Mondială a Ciocolatei

7 iulie – Ziua Mondială a Ciocolatei

Astăzi, 7 iulie este celebrată Ziua Mondială a Ciocolatei, iar pe data de 13 septembrie se celebrează Ziua Internațională a Ciocolatei.

Ziua Mondială a Ciocolatei este sărbătorită pe 7 iulie pentru a comemora introducerea ciocolatei în Europa în 1550. Această zi reprezintă o celebrare globală a ciocolatei, recunoscând istoria, versatilitatea și deliciul acesteia.

Deși originile exacte ale sărbătorii sunt neclare, se crede pe scară largă că 7 iulie a fost aleasă deoarece este data la care se crede că ciocolata a ajuns pentru prima dată în Europa. Astfel a fost marcat începutul călătoriei ciocolatei, de la o băutură consumată de civilizațiile precolumbiene, până la stadiul de fenomen global.

Această zi constituie un eveniment anual, prin intermediul căruia iubitorii de ciocolată din întreaga lume își sărbătoresc deliciul preferat. Este o zi în care să te răsfeți cu tot ce înseamnă ciocolată, de la batoane la ciocolată caldă și la tot ce are la bază ciocolata.

Cinci lucruri importante despre ciocolată

  • Ciocolata a fost inițial o băutură consumată de civilizațiile precolumbiene, cum ar fi mayașii și aztecii. Aceasta nu era dulce, ci amăruie, fiind preparată dintr-o pastă de cacao amestecată cu apă, ardei iute și alte condimente. Aztecii o numeau „xocoatl” și era rezervată elitelor și războinicilor.
  • Spaniolii au adus boabele de cacao în Europa, unde au început să experimenteze, adăugând zahăr și alte arome pentru a îndulci băutura, transformând-o într-un produs mai dulce și mai popular. 
  • Cea mai sănătoasă este ciocolata neagră bogată în cacao, datorită conținutului de fibre solubile și minerale precum fier, magneziu, potasiu, zinc, fosfor, seleniu.
  • Potrivit specialiștilor în nutriție, s-a demonstrat că antioxidanții din ciocolata neagră scad tensiunea arterială, reduc riscul de coagulare și măresc circulația sângelui către inimă, reducând astfel riscurile de accident vascular cerebral, boli coronariene și deces din cauza bolilor de inimă.
  • Consumul zilnic de ciocolată nu pare a fi cel mai bun mod de a preveni diabetul, dar ciocolata neagră bogată în cacao ar putea îmbunătăți de  modul în care organismul metabolizează glucoza atunci când este consumată ca parte a unei diete sănătoase.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.5 ° C
34.9 °
32.8 °
29 %
2.2kmh
0 %
lun
36 °
mar
38 °
mie
34 °
J
29 °
vin
30 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii