O nouă cercetare EY evidențiază faptul că aproape jumătate dintre angajatorii de la nivel global au dificultăţi în recrutare, iar 74% se confruntă cu întârzieri în ocuparea poziţiilor de top management.
Cererea de forţă de muncă înalt calificată la nivel global a ajuns la un nivel record, iar 74% au declarat că ocuparea posturilor de conducere poate dura mai mult de un an, potrivit cercetării.
”Presiunile asupra costurilor şi incertitudinea de pe piaţa muncii fac din mobilitatea angajaţilor o prioritate esenţială, în condiţiile în care companiile din întreaga lume o utilizează ca instrument strategic pentru a soluţiona deficitul de talente”, potrivit studiului EY 2025 Mobility Reimagined citat de News.
Cercetarea are la bază opiniile a 1.074 de profesionişti în domeniul mobilităţii din 22 de ţări, evidenţiind diferenţe semnificative în modul în care organizaţiile de top abordează deficitul de talente şi implementarea GenAI, comparativ cu cele care întâmpină dificultăţi.
Mobilitatea globală a angajaţilor poate avea efecte transformatoare
Studiul evidenţiază rolul central al mobilităţii în stimularea creşterii organizaţionale şi în îmbunătăţirea capacităţii de atragere şi retenţie a talentelor.
Un procent remarcabil de 85% dintre respondenţi consideră că mobilitatea globală a angajaţilor poate avea efecte transformatoare, iar aproape jumătate (48%) au declarat că astfel de experienţe cresc probabilitatea ca talentele să rămână în cadrul companiei. În plus, companiile ale căror programe de mobilitate sunt armonizate cu obiectivele generale şi de resurse umane au de peste două ori mai multe şanse să înregistreze o creştere a veniturilor de 10%.