Educație: Programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se desfășoară până pe 30 mai 2025

Educație: Programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se desfășoară până pe 30 mai 2025

Conform structurii anului școlar, programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se desfășoară până pe 30 mai 2025, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ.

Cele două programe se planifică în module diferite. Aproape 250 de școli din București au stabilit programele Săptămâna Verde și Școala Altfel înainte de vacanța de Paște, adică 7 – 11 aprilie. Acum este a doua perioadă preferată de școli pentru desfășurarea activităților din programul Săptămâna Verde, respectiv 5-9 mai, săptămână aleasă de peste 107 școli din București.

Și peste 30 de școli desfășoară activități în Școala Altfel în aceeași perioadă, potrivit edupedu.ro. Elevii și profesorii au avut înainte o mini-vacanță de 4 zile, între 1-5 mai, pentru că Guvernul a decis să facă „punte” între 1 mai și weekendul primului tur de alegeri prezidențiale 2025.

Peste 900 de profesori și directori de școală propun renunțarea la cel puțin unul dintre programele Școala Altfel și Săptămâna Verde, arată studiul „Evaluarea măsurilor de implementare a structurii anului școlar pe intervale de cursuri (module)”, publicat pe 31 decembrie de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), fără a fi promovat în vreun fel de Ministerul Educației.

Ce sunt Școala Altfel și Săptămâna Verde

Ambele programe Școala Altfel și Săptămâna Verde permit școlilor să își aleagă perioada în care se desfășoară (câte 5 zile consecutive) și activitățile.

Școala Altfel este un program introdus în 2016 ca și o completare a învățării. Potrivit metodologiei, „Școala altfel” este un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari/elevilor. Cadrele didactice vor proiecta, testa și evalua abordări eficiente pentru dezvoltarea acestor competențe și abilități. Atât cadrele didactice, cât și elevii sunt încurajați să își manifeste creativitatea și să îmbine într-un mod atractiv teoria cu aplicațiile ei din viața de zi cu zi, învățarea cu preocupările individuale într-un context favorabil dezvoltării socio-emoționale.

Potrivit metodologiei programului Școala Altfel, fiecare școală trebuie să analizeze rezultatele și eficiența programului.

Ministerul Educației nu a dat publicității niciun raport de centralizare din 2016 până în prezent a datelor din țară privind modul de desfășurare al programului, conform sursei menționate.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie puternică
17.9 ° C
18.8 °
17 °
77 %
5.7kmh
0 %
lun
18 °
mar
26 °
mie
25 °
joi
18 °
vin
19 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii