Gabriela Firea: La trei ani de la inaugurare, Spitalul Clinic de Copii Gomoiu este una dintre cele mai bune unități medicale din România

Senatoarea Gabriela Firea precizează că, la trei ani de la inaugurare, Spitalul Clinic de Copii dr. Victor Gomoiu este recunoscut drept unul dintre cele mai bune spitale din întreaga țară.

”S-au împlinit trei ani de la una dintre cele mai mari bucurii ale mandatului meu de Primar General : inaugurarea Spitalului Clinic de copii Dr. Victor Gomoiu. Este primul spital de copii construit în ultimii 30 de ani de la zero! Mă doare când văd cum este ignorat acest proiect de Coaliția de guvernare, doar pentru că a fost realizat de altcineva. Adică început în mandatul primarului Oprescu și deblocat, dezvoltat, extins și finalizat în mandatul meu.

Protejarea sănătății tuturor românilor, și în special a copiilor, ar trebui să fie o prioritate care să nu țină seama de culoare politică!

Când am preluat mandatul am găsit un spital mic, înghesuit într-o clădire foarte veche, cu 2 etaje și un schelet de clădire, la care lucrările fuseseră oprite de 2 ani.

A fost un efort uriaș pentru finalizarea și dotarea construcției.

Diferența între vechiul și noul spital e colosală!

Noul spital are șase etaje, suprafața construită 20.000 mp, de patru ori mai mult decît vechiul spital, este dotat cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație. Investiția totală a depășit de altfel 50 milioane de euro.

Odată cu extinderea spitalului s-a marit si numarul specializarilor – s-au infiintat sectii noi (oftalmologie, ortopedie, chirurgie pediatrica, ATI pediatrie) iar numarul paturilor a crescut de la 157 la 202 si 50 paturi pentru insotitori.

Practic, nu există diferențe între Spitalul Gomoiu, care este un spital public, aflat în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București și a Primăriei Municipiului București și orice spital privat din România.

Iar acest lucru o pot spune părinții și copiii care au ajuns acolo. În 2018 au fost peste 10.000 pacienți, în 2019 peste 14.500, în condițiile în care spitalul vechi trata maxim 5000 pacienți pe an.

Acum, la Gomoiu se fac implanturi cohleare, investigații neurologice performante, înregistrări EEG de noapte, operații dificile pe coloană, operații de strabism, investigații RMN, CT cu anestezie generală, endoscopii, multe alte servicii medicale pediatrice unice în țară și de nișă.

Dar cea mai importantă resursă a Noului Gomoiu sunt oamenii. Spitalul are acum 429 angajați, față de cei 185 care lucrau în vechiul spital. Au fost angajați peste 40 de medici pentru secțiile nou înființate. Sunt mulți doctori și asistenți medicali foarte tineri, unii dintre ei s-au întors după ce au lucrat în străinătate.

Sunt în primul rând profesioniști, dar sunt și calzi, umani, empatici. LE PASĂ DE PACIENȚI. Așa cum ar trebui să se întâmple în toate spitalele din România.

Acum, la trei ani de la inaugurare, spitalul este deja recunoscut ca una dintre cele mai bune unități medicale din România. De altfel, primul copil bolnav de PIMS, o complicație a maladiei COVID-19, ce a necesitat internare în ATI, a fost tratat și salvat anul trecut în Spitalul Gomoiu.

Transmit La mulți ani tuturor angajaților Spitalului Gomoiu, de la personal administrativ la medici, asistente medicale, personal sanitar!

Sunt mândră de voi și de acest spital!

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți, pentru dedicare, pentru profesionalism, pentru căldura și bunătate!

Mulțumesc și echipei mele, tuturor angajaților din Primăria Generală, și ASSMB care au muncit enorm pentru a finaliza un proiect minunat, dedicat copiilor.

Vă îndemn și pe voi să le lăsați un mesaj de felicitare pe pagina de facebook https://facebook.com/SpitalulVictorGomoiu/

Multă sănătate tuturor!”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ploaie ușoară
15.3 ° C
16 °
14 °
67 %
0.5kmh
0 %
lun
26 °
mar
17 °
mie
20 °
joi
19 °
vin
17 °

Opinii