fbpx

Marcel Ciolacu anunţă sesiune parlamentară extraordinară pentru ratificarea protocoalelor de aderare a Finlandei și Suediei la NATO

Marcel Ciolacu anunţă sesiune parlamentară extraordinară pentru ratificarea protocoalelor de aderare a Finlandei și Suediei la NATO

Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat, joi, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru ratificarea protocoalelor de aderare la NATO a Finlandei și Suediei.

“Războiul ilegal şi nejustificat declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei a schimbat fundamental parametrii de securitate cu care lucram până în prezent”, a spus Marcel Ciolacu în deschiderea Forumului de Securitate de la Bucureşti.

“Chiar vom convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă pe care o vom anunţa în perioada următoare. De asemenea, trebuie să remarc anunţurile făcute de Statele Unite şi Franţa privind creşterea prezenţei militare în România. Suntem recunoscători aliaţilor noştri pentru această nouă confirmare a importanţei Parteneriatelor Strategice pe care le avem cu SUA şi Franţa. Prin reacţiile pe care le-am avut după declanşarea agresiunii Rusiei, România a reconfirmat rolul său de aliat de încredere pe Flancul Estic al NATO, dar şi statutul de partener strategic al SUA, şi, în acelaşi timp, de stat membru al Uniunii Europene, matur şi responsabil, implicat activ la Marea Neagră. Subliniez, totodată, importanţa consolidării sprijinului pentru partenerii vulnerabili, precum Republica Moldova (alături de Georgia şi Ucraina), în vederea creşterii rezilienţei acestora, prin adoptarea unor pachete consistente de sprijin.

În pofida riscurilor de destabilizare la adresa statului, angajamentul Chişinăului în implementarea reformelor şi combaterea corupţiei reprezintă cheia primirii Republicii Moldova în familia europeană”, a adăugat liderul PSD, potrivit Radio Europa FM.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
23.7 ° C
24.9 °
22 °
66 %
0.5kmh
0 %
Dum
32 °
lun
31 °
mar
35 °
mie
36 °
joi
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii