Paște luminat! Sărbători fericite tuturor!

Paște luminat! Sărbători fericite tuturor!

După trei zile de haos şi întuneric în care omenirea a rămas fără protecţie divină, urmează, iată, miracolul Învierii Domnului din noaptea de Paşte şi Săptămâna Luminată care readuc echilibrul şi armonia.

Ajunşi în ziua Sfintei Învieri, Biserica ne cere: În Ziua Invierii să ne luminăm cu prăznuirea şi unii pe alţii să ne îmbrăţişăm şi să le zicem fraţi şi celor ce ne urăsc pe noi şi aşa să strigăm: Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le.

În prima zi de Paşte este interzis să se lucreze sau să se însămânţeze pâmântul. Totodată, este de rău augur să se străpungă pământul cu obiecte de fier, potrivit crestinortodox.ro.

În unele zone din România se mai păstrează obiceiul ca dimineaţa, în prima zi de Paște, întreaga familie să se spele pe faţă cu apa neîncepută, în care se pun un ou roşu şi un bănuţ. Se crede că oul roşu are puteri miraculoase, de îndepărtare a răului, a bolilor şi vrăjilor, fiind purtător de bine, sănătate, putere şi noroc.

Sărbători fericite tuturor! Paște luminat!

Învierea Domnului să aducă lumină în viața voastră. 

Theologica

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii