fbpx

Consilierii locali PSD: „Realitatea din Primăria Sectorului 1: elevii Sectorului 1 încă mai învață în trei schimburi, iar Clotilde Armand refuză să le acorde bursele”

Consilierii locali PSD: „Realitatea din Primăria Sectorului 1: elevii Sectorului 1 încă mai învață în trei schimburi, iar Clotilde Armand refuză să le acorde bursele”

„Realitatea din Primăria Sectorului 1: elevii Sectorului 1 încă mai învață în trei schimburi, iar Clotilde Armand refuză să le acorde bursele”,  potrivit unui comunicat al PSD Sector 1.

„Consilierii locali PSD și PNL Sector 1 au convocat, din nou, o ședință extraordinară, vineri, 16 septembrie, ora 12:00, pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului și cuantumului burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat din Sectorul 1.

Deși proiectul de hotărâre a fost depus din luna august, Clotilde Armand a blocat în mod repetat introducerea acestuia pe ordinea de zi, încălcând constant legea și refuzând să întocmească rapoartele de specialitate pentru a putea fi aprobat de Consiliul Local. Subiectul burselor nu este prioritar pentru primarul Sectorului 1, lucru confirmat fără echivoc și în Raportul de audit financiar al Curții de Conturi a României nr. Ds.52/2022, la pct. 12”, potrivit comunicatului PSD Sector 1, citat de Mediafax.

„Îi reamintim că Decizia Curții de Conturi o obligă să prezinte Consiliului Local o copie a Raportului de audit și că respectarea legii nu este opțională! De asemenea, din cauza incompetenței administrative a primarului Sectorului 1, fiind incapabilă să finalizeze lucrările de modernizare și să obțină toate avizele necesare pentru funcționarea unităților de învățământ, în Sectorul 1 se învață în continuare în 3 schimburi!

Referitor la investițiile în educație, deși Clotilde Armand se laudă cu investiții majore în școlile din sector, cifrele aferente plăților efectuate până la 31 august ne spun contrariul, doar 10% din suma alocată investițiilor din școli a fost cheltuită. PSD Sector 1 consideră educația prioritară în dezvoltarea unei comunități și va insista pentru mărirea burselor elevilor și pentru realizarea investițiilor în școlile din sector”, se mai arată în comunicatul de presă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.6 ° C
16.6 °
12.1 °
64 %
1kmh
0 %
joi
15 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii