Platforma pentru vaccinare a fost modificată. Schimbările aduc avantaje pentru anumite categorii de persoane

Platforma pentru vaccinare a fost modificată. Schimbările aduc avantaje pentru anumite categorii de persoane

Autoritățile modifică platforma pentru vaccinare! Noile schimbări vin cu avantaje pentru anumite categorii de persoane. Oamenii în vârstă și cei cu boli cronice vor avea prioritate. În schimb, este restrâns spațiul disponibil pentru angajații considerați esențiali. În ciuda încercărilor autorităților de a îmbunătăți campania de vaccinare, sunt tot mai mulți medici de familie care se plâng de felul în care funcționează platforma.

Dezorganizare totală. Platformă nefunctională! Pentru diagnosticele de mai jos, eu, ca medic de familie, nu am leac! Este declarația unui medic de familie din Cluj, care susține că îi este imposibil să-și înscrie pacienții în condițiile în care platforma merge și…nu prea.
EMILUANA COSTIUG Președinte Asociația Medicilor de Familie Cluj
Platforma nu funcționează decât în anumite ore, nu funcționează tot timpul, nu sunt centre de vaccinare disponibile și nu poți să programezi cele două doze de vaccin. Daca reusim sa programam pt prima doza, nu reusim pt rapel si atunci programarea se refuza.

În plus, medicul se plânge că nu există personalul necesar care să se ocupe de programări.

EMILUANA COSTIUG Președinte Asociația Medicilor de Familie Cluj
La nivelul cabinetului medical, avem o resursă umană redusă, limitată la două persoane, de cele mai multe ori. Timpul alocat consultațiilor nu poate fi neglijat. Avem monitorizarea bolnavilor cronici, toată patologia non-covid și monitorizarea bolanvilor covid la domiciliu.

Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că imunizarea românilor se…poticnește deseori. Oficialii care se ocupă de campania de vaccinare încearcă acum să facă modificări…din mers.

După ce au hotărât să adauge noi categorii de persoane în etapa a doua, autoritățile au anunțat că vor solicita Serviciului de Telecomunicații Speciale să modifice platforma pentru vaccinare. Astfel încât angajaților din domenii esențiale să li se ofere șanse…de 25 la sută. Cu alte cuvinte, pentru persoanele înscrise de angajator în platformă, numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic.

Odată atins acest procent, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani și de oamenii cu afecțiuni cronice sau cu dizabilități.

Autoritățile au venit și cu explicații. Spun că este nevoie de o astfel de măsură pentru a prioritiza dozele de vaccin, astfel încât persoanele vulnerbaile să fie imunizate la timp.

Responsabilii cu campania de vaccinare au mai menționat că și alte țări europene au adoptat această măsură din nevoia de a optimiza procesul de imunizare în funcție de stocurile de vaccin, astfel încât toate persoanele care s-au înscris pe platformă să beneficieze atât de prima doză, cât și de rapel.

În etapa a doua au fost adăugate în plus persoanele cu dizabilități, oamenii fără adăpost, dar și personalul cheie din instituțiile statului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii