Începe vaccinarea anti COVID-19 în luna decembrie. România primește primele doze de vaccin

Începe vaccinarea anti COVID-19 în luna decembrie. România primește primele doze de vaccin

Primele doze de vaccin vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie. Țara noastră face pași importanți pentru a pune la punct campania de vaccinare națională. Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință cu ministerele chei. Spune că această campanie trebuie să fie un succes, pentru că este o chestiune de securitate națională.

Vaccinarea anti COVID va începe în luna decembrie, promit autoritățile, dar nu se ştie încă ce vaccin va ajunge în ţara noastră. Contractele sunt încheiate la nivel european. România se pregătește însă de o campanie națională de vaccinare. Premierul Ludovic Orban, spune că strategia de vaccinare va fi finalizată până săptămâna viitoare, iar apoi va fi prezentată public. Primii vor fi vaccinaţi angajaţii din spitale. Apoi, persoanele vulnerabile: în vârstă sau cu boli cronice. După care angajaţii din sectoare critice, apărare naţională, energie şi apă.

Centrele speciale în care se va face vaccinarea vor fi fixe sau mobile. În acest sens, o echipă se va ocupa de coordonarea campaniei. Oficialii au anunțat că s-a înființat deja un comitet care ar trebui să se ocupe cu logistica, comunicarea, vaccinarea propriu-zisă și monitorizarea reacțiilor adverse postvaccinale. Președintele Iohannis spune că această campanie este o chestiune de securitate națională și, drept urmare, a convocat o ședință cu ministerele cheie.

Populația se va putea vaccina după aproximativ 2-3 luni de la debutul campaniei de vaccinare în țara noastră, iar vaccinarea va fi gratuită și voluntară. În distribuirea și transportul vaccinului vor fi implicate Armata Română și structuri din Ministerul de Interne.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii