A doua etapă de vaccinare a început cu stângul în România

A doua etapă de vaccinare a început cu stângul în România

Campania de vaccinare, de altfel, fără precedent în România, vine la pachet și cu câteva stângăcii. A doua etapă a debutat cu… o platformă blocată. Timp de o oră, românii nu s-au putut înscrie pe site-ul campanie de vaccinare. Și nu-i singura problemă. Pentru că multe dintre centre nu sunt gata, startul imunizării se va da, de fapt, abia săptămâna viitoare.

A doua etapă de vaccinare a început cu stângul. Platforma pusă la dispoziție pentru înscrieri s-a blocat la scurt timp după ora 15. „A apărut o eroare. Contactați administratorul!” – a fost mesajul pe care l-au primit românii care au accesat site-ul campaniei de vaccinare.
„În țara it-știlor, a oamenilor care știu să spargă rețele și servere de peste tot din lume, a oamenilor care lucreaza pentru Oracle, Microsoft sau Google, platforma online pentru vaccinare, în Europa secolului 21, nu funcționează”, spune medicul primar Tudor Ciuhodaru.

La jumătate de oră de la blocarea platformei, Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis un comunicat prin care a justificat defecțiunea. Problemele nu au apărut din cauza numărului mare de accesări, ci pentru că… se realiza transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru prima etapă pe varianta actualizată pentru etapa a doua. La o oră de la startul înscrierilor, aceasta funcționa doar pentru persoanele juridice din domeniul sănătății și social.

Autoritățile nu s-au împotmolit însă doar în mediul online. O parte din populație este reticentă în fața vaccinului, iar autoritățile încă se străduiesc să pună la punct toate detaliile de organizare. „În acest moment sunt efectiv uimit, de atâta timp se știe că va veni această vaccinare, iar de fapt în multe zone nu s-a făcut absolut nimic. Să dea ordonanță de urgență în prima zi sau de fapt în ultima zi a acestei a doua etape de vaccinare înseamnă că nu ai prevăzut nimic, nu ai organizat nimic. În schimb am văzut cum oficialitățile au așteptat vaccinul la graniță cu avion personal duse până acolo cu discursuri sforăitoare”, a mai spus medicul.

Medicul Ciuhodaru susține că este sceptic în ceea ce privește imunizarea în masă a populației până în toamnă, așa cum vrea premierul. Florin Cîțu și-a propus să imunizeze peste 10 milioane de oameni până în septembrie. „Toate cifrele îl contrazic sau poate a descoprit viteza luminii în România. La 20 de milioane de doze împărțit la nouă luni, împărțit la 30 de zile, împărțit la un program de opt ore, înseamnă că în fiecare lună trebuie să fie vaccinați 2 milioane 200 de români”.

Chiar dacă programările s-au deschis astăzi, prima zi de vaccinare va fi, de fapt, 18 ianuarie.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.9 ° C
32.2 °
31 °
34 %
3.1kmh
0 %
lun
32 °
mar
33 °
mie
34 °
joi
37 °
vin
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii