fbpx

Cea mai mare incidență Covid 19 in București, de la începutul pandemiei: Aproape peste 26 la mie

Cea mai mare incidență Covid 19 in București, de la începutul pandemiei: Aproape peste 26 la mie

Cifre îngrijorătoare date publicității de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București: în Capitală, s-a atins cea mai mare rată de incidență Covid 19, calculată la 14 zile. Astfel, vineri această cifră era de 26,42 de cazuri la mia de locuitori, conform DSP, citat de Agerpres. Cu o zi în urmă, incidența era de 24,48 la mia de locuitori.

În București, rata de incidenţă COVID a crescut accentuat de la începutul acestui an. La 1 ianuarie era de 0,72 cazuri la mia de locuitori.

Între timp, a fost publicat în Monitorul oficial și un nou ordin al Ministerului Sănătății, care stabilește că perioada de izolare pentru pacienții COVID se scurtează. Astfel, pacienții nevaccinați și cei care au avut COVID cu mai mult de trei luni în urmă vor sta doar 7 zile în izolare, față de 10 zile, cât era până acum. Cei vaccinați și cei care au avut boala cu mai mai puțin de trei luni în urmă vor sta doar 5 zile în izolare, față de 7 zile anterior.

O altă noutate este și că un test pozitiv la mai puțin de 90 de zile de la anteriorul test pozitiv nu va fi considerat o nouă infecție, decât dacă simptomele sunt destul de puternice. Persoanele aflate în perioada de 90 de zile de la data primului test pozitiv nu vor fi testate pe baza definiției de caz stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică pentru diagnosticul infecției cu virusul SARS-CoV-2, cu excepția celor care prezintă simptomatologie sugestivă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25.3 ° C
26 °
22.1 °
65 %
2.2kmh
0 %
joi
25 °
vin
35 °
sâm
35 °
Dum
35 °
lun
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii