Klaus Iohannis despre campania de vaccinare: ”Am intrat într-o fază nouă”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, despre evoluția campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România. Șeful statului a declarat că a fost eliminată complet birocrația din campania de imunizare, prin urmare românii nu trebuie decât să se prezinte pur și simplu la un centru de vaccinare pentru a primi serul.

„Am intrat într-o fază nouă cu vaccinarea, avem maratoane, centre deschise non-stop, unde cei care vor să se vaccineze se pot prezenta. Am renunțat la toată birocrația. De la finele săptămânii, toate centrele de vaccinare din toată țara sunt deschise pentru vaccinare fără înscriere pe platformă. Oricine se poate prezenta direct la centru și se poate vaccina.

Suntem în situația foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă. Noi, în România, stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte lucrurile sunt încă în organizare”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a avertizat că pericolul SARS-CoV-2 încă planează, prin urmare este esențial să continuăm să respectăm restricțiile și măsurile de prevenție în vigoare.

”Este, pe de altă parte, evident că cifrele pe care le primim zilnic sunt pe zi ce trece mai bune. Avem mai puține persoane nou infectate, avem mai puține persoane la Terapie Intensivă, avem mai puține decese – sper să scăpăm cât mai repede de acestea.

Însă nu vreau să ne amăgim singuri, pandemia nu a dispărut. Virusul este în societate. E foarte clar că, până când avem un număr mari de români vaccinați, trebuie să respectăm în continuare restricțiile.

Dar reiau apelul meu: haideți să ne vaccinăm, ca să revenim la normalitatea noastră, pe care ne-o dorim atât de mult!” a mai precizat președintele.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ploaie ușoară
15.3 ° C
16 °
14 °
67 %
0.5kmh
0 %
lun
26 °
mar
17 °
mie
20 °
joi
19 °
vin
17 °

Opinii