LIBER LA VACCINARE CU JOHNSON&JOHNSON

Vaccinul Johnson&Johnson poate fi folosit în Uniunea Europeană, spun specialistii Agenției Europene a Medicamentului care solicită, însă, producătorului american să adauge în prospect că vaccinul poate cauza efecte adverse rare cum ar fi cheaguri de sânge. În România au ajuns deja 60.000 de doze din acest vaccin care au fost depozitate, în așteptarea deciziei Agenției Europene a Medicamentului.

Agenția Europeană a Medicamentului cere statelor membre să analizeze prin programele de vaccinare cum vor proceda cu administrarea acestui vaccin. Recomandarea specialiștilor agenției europene este ca pe prospectul de utilizare a producătorului vaccinului Johnson&Johnson să adauge că poate genera în cazuri foarte rare efecte adverse rare cum ar fi cheaguri de sânge. Cu toate acestea raportul risc beneficiu este pozitiv și că beneficiile vaccinării sunt mai importante decât efectele adverse rare.Agențuia Europeană a Medicamentului cere statelor member să analizeze prin programele de vaccinare cum vor proceda cu administrarea acestui vaccin.

Compania americană a oprit săptămâna trecută vaccinul până ce efectele sale adverse sunt evaluate de cei din Uniunea Europeană și din Statele Unite. Americanii vor decide și ei în curând ce vor face cu vaccinul Johnson. Este vorba de un vaccine pe bază de virus inactive, ce se administrează într-o singură doză.

 

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ploaie ușoară
15.3 ° C
16 °
14 °
67 %
0.5kmh
0 %
lun
26 °
mar
17 °
mie
20 °
joi
19 °
vin
17 °

Opinii