Mai purtăm mască dacă ne vaccinăm? Răspunsurile medicului Adrian Streinu Cercel, la Metropola TV

Mai purtăm mască dacă ne vaccinăm? Răspunsurile medicului Adrian Streinu Cercel, la Metropola TV

Vaccinul reprezintă în prezent singurul antidot împotriva noului coronavirus, însă debutul campaniei de vaccinare a venit la pachet și cu… nelămuriri. Mulți români se întreabă pe ce perioadă suntem protejați sau dacă nu cumva serul imunizant afectează femeile însărcinate. De asemenea, o altă curiozitate este legată de portul măștii de protecție în cazul oamenilor care se vaccinează. Noi avem aceste răspunsuri, de la medicul infecționist Adrian Streinu Cercel.

Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat cum atacă noul coronavirus oragnismul. A spus că acesta nu creează probleme doar la nivelul plămânilor. „Este un virus atat de parșiv, încât ajunge la distanță față de boala iniț
ială… să genereze tulburări de ritm la nivelul inimii, să genereze tensiune. Atacă și ficatul, atacă și rinichiul și, evident, musculatura. Pacienții noștri spun că uneori nu pot sa se dea jos din pat”.Adrian Streinu Cercel a vorbit și despre cât de sigură este vaccinarea în cazul unei femei care vrea să devină mamă, în condițiile în care nu s-au făcut teste pe femeile însărcinate. Medicul spune însă că există o contraindicație, mai mult formală. „Acest vaccin nu are cum să afecteze produsul de concepție, în primele săptămâni în care nu există placenta formată”.
Cât despre perioada în care vaccinul poate să ne protejeze, aceasta este încă neclară.Masca de protecție va rămâne în utilizare încă mult timp de aici încolo„Cert este că avem date la șase luni de zile. Dată în care nivelul răspunsului de apărare este foarte bun și de durată Studiile…… se vor derula pe urmatorii doi ani de zile. Abia apoi vom stii cam ce putere de aparare dezvolta aceste vaccinuri”. De asemenea, medicul a răspuns unei alte întrebări care se află pe buzele multor români: Mai purtăm mască dacă ne vaccinăm?

„Masca de protecție va rămâne în utilizare încă mult timp de aici încolo, poate doi ani de zile pentru că o persoană care s-a vaccinat este protejată doar ea, dar nu și de contactul cu virusul. Virsul poate să ajungă până la mucoasa nazală, se cantoneaza acolo, dar nu va putea sa invadeze organismul nostru, dar de acolo se va putea transmite persoanelor din jurul nostru”, spune medicul.

Profesorul Adrian Streinu Cercel a mai menționat că oamenii trebuie să se informeze doar din surse sigure dacă au nelămuri în ceea ce privește serul imunizant.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii