Noi reglementări în ceea ce privește testele antigen COVID-19

Noi reglementări în ceea ce privește testele antigen COVID-19

Ministerul Sănătății a anunțat că în următoarea perioadă va fi modificată legislația în ceea ce privește testele COVID-19, antigen. Această modificare vine în ajutorul atât comercializanților dar și al cumpărătorilor, pentru a crește eficientizarea rezultatelor, putând fi folosite astfel în condiții adecvate. Ministerul arată că acest tip de test trebuie efectuat doar de către personalul medical calificat. 

În România, testele rapide antigen sunt folosite în prezent pentru triajul simptomaticilor în unitățile de primiri urgențe și în compartimentele de primiri urgențe, având în vedere necesitatea de a descongestiona cât mai rapid, dar și în siguranță, aceste zone.

La cererea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, experții ANMDM, INSP împreună cu reprezentanții Colegiului Farmaciștilor lucrează în această perioadă la adaptarea legislației naționale actuale, astfel încât comercializarea și folosirea testelor rapide antigen să se realizeze în condiții adecvate, de către medici avizați. Noul demers legislativ va completa eventuale discontinuități ale legislației actuale, atât pentru aceste teste, cât pentru alte dispozitive medicale, în cazul în care este necesar.

Decizia a fost deja adoptată în conformitate cu recomandările celor de la OMS și ECDC și susținută pe această cale de Comisia de management clinic si epidemiologic al infectiei COVID-19 a Ministerului Sănătății.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
6.9 ° C
8.8 °
5 °
88 %
4.1kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
16 °
mar
14 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii