Noile restricții în București. Capitala a depășit 7 cazuri la 1000 de locuitori

Noile restricții în București. Capitala a depășit 7 cazuri la 1000 de locuitori

Noile restricții stabilite de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență al Capitalei restrâng semnificativ circulația persoanelor.

Astfel, în intervalul 22:00 – 05:00 în zilele de luni până joi, și în intervalul orar 20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, circulația în afara domiciliului este interzisă, în cazul menținerii incidenței la cel mult 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Excepție fac deplasările în interes profesional, cele pentru asistență medicală de urgență, achiziționarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului anti-COVID. Alte excepții sunt cele legate de îngrijirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Programul operatorilor economici care se ocupă cu activități de comerț și prestări de servicii se poate desfășura în intervalul 05.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbăta și duminica.

În zilele de luni – joi, programul poate fi desfășurat în intervalul orar 05.00 – 21.00, dacă incidența nu depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori.
Excepție fac farmaciile, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Accesul clienților în malluri se va realiza astfel încat să se asigure menținerea distanței fizice de minimum 2 metri și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 metri pătrați de persoană.

Accesul în piețele agroalimentare și în piețele volante se face cu respectarea distanțării de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a depăși 50% din capacitatea maximă a pieței.

S-a hotărât interzicerea activității restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Totodata, s-a hotărât interzicerea activității restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu excepția deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unități.

Se închid cluburile, barurile, discotecile, sălile de cinema și de spectacol, precum și sălile de jocuri de noroc.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.5 °
20 °
95 %
2.2kmh
0 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii