Raed Arafat: Nimeni nu poate garanta că România nu se va confrunta și cu valul patru al pandemiei

Șeful DSU Raed Arafat spune că nimeni nu poate garanta că România nu se va confrunta și cu valul patru al pandemiei. Raed Arafat  spune că vaccinarea este singura soluție pentru a evita un impact grav al îmbolnăvirilor.

„Noi suntem încă în situație controlată și foarte bună în acest moment. Prin mobilitatea și ieșirea din țară și mersul în alte țări unde Delta e prezentă, e posibil să fie în următoarea perioadă o creștere pe linia variantei Delta.

Rămânem pe recomandarea că vaccinarea rămâne singura soluție cel puțin pentru a evita un impact grav al infectării. Asta se vede și în alte țări, unde a crescut numărul de cazuri, impactul pe secțiile de terapie intensivă nu e la fel ca înainte de vaccinare. Cei vaccinați care fac variante noi sunt mai puțini decât cei nevaccinați, conform datelor din Marea Britanie”, a afirmat Raed Arafat.

„Nimeni nu poate garanta care va fi mersul în următoarea perioadă. E posibil să fie o creștere controlabilă ca până acum. Depinde de noi și de respectarea regulilor minime”, a adăugat șeful DSU. „Nimeni nu poate spune că putem evita cu totul valul 4. România nu este într-o bulă de sticlă, e mobilitate, mai ales în perioada de concedii”, a conchis Raed Arafat.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
câțiva nori
15.8 ° C
17.1 °
15 °
59 %
0.9kmh
20 %
mar
16 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
23 °
sâm
27 °

Opinii