Șapte spitale vor primi roboți pentru dezinfectarea saloanelor pacienților

Şapte spitale din țara noastră vor primi roboţi, donaţi de către Comisia Europeană, pentru a dezinfecta saloanelor pacienţilor și de a ajuta astfel și la stoparea răspândirii SARS Cov-2.

Spitale din Bucureşti, Constanţa şi Oradea vor beneficia de apoetul acedtor roboţi de a dezinfecta un salon în aproximativ 15 minute, prin utilizarea luminii ultraviolete, precum şi de faptul că o singură încărcare a unei unităţi permite dezinfectarea a peste 18 camere, arată un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Robotul cu nr. 100, din cei 200 achiziţionaţi de Comisia Europeană, este utilizat pentru dezinfecţie la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti, scrie News.ro. Alte 6 unităţi urmează să fie livrate în România, în zilele următoare.

„Obiectivul este de a asigura un mediu steril în spitale fără a expune personalul la riscuri nenecesare. Deoarece este vorba de un proces fizic şi nu unul ce foloseşte dezinfectanţi chimici, acesta este mult mai sigur pentru personalul spitalicesc, având în vedere că acesta nu mai trebuie astfel să mânuiască, transporte sau să depoziteze produse chimice toxice, periculoase sau corozive. Personalul de curăţenie poate opera robotul de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii mobile, iar operaţiunea poate fi iniţiată din exteriorul camerei ce urmează a fi dezinfectată, astfel încât nici un lucrător din domeniul sanitar nu este prezent în timpul procesului”, potrivit sursei menţionate.

Furnizaţi de compania daneză UVD Robots, care a câştigat o procedură de achiziţii publice în regim de urgenţă, roboţii fac parte din efortul Comisiei Europene de a pune la dispoziţia statelor membre echipamente utile şi necesare în gestionarea pandemiei. 12 milioane de euro merg pentru achiziţionarea a peste 200 de roboţi.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
21.8 ° C
22.7 °
21 °
40 %
0.5kmh
0 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °

Opinii