Metropola TV: Sfaturi utile pentru a evita situațiile neplăcute legate de purtarea măștii

Purtăm masca de protecţie zi de zi, oră de oră, la serviciu şi pe stradă. Iar tenul are de suferit. Tocmai de aceea medicii dermatologi ne sfătuiesc să fim atenți la câteva aspecte! Masca de protecție trebuie schimbată la timp, iar tenul e musai să fie hidratat.

Că vrem, că nu vrem… masca de protecție este, din nou, un must-have. Ne protejează de covid-19, dar își poate pune amprenta asupra tenului dacă nu sunt respectate recomandările medicilor.
Masca creează o ocluzie. Asta înseamnă că este un mediu umed, mai cald ceea ce favorizează creșterea secreției de sebum și agravarea afecțiunilor dermatologice. Noi deja ne-am obișnuit, medicii dermatologi, cu o foarte mare adresabilitate din partea pacienților care au tenul mai sensibil, cei care au alergii și de asemeni cei care au probleme de tipul acnee.

Adolescenţii sunt cei mai afectaţi, pentru că ei se confruntă, de cele mai multe ori, cu acneea. Dar și cadrele medicale… Tocmai de aceea este necesar să nu omitem cel mai important aspect și anume faptul că masca nu trebuie purtată timp îndelungat. Pentru a se evita situațiile neplăcute în ceea ce privește purtarea măștii, specialiștii au dat câteva sfaturi, în cadrul unui reportaj Metropola TV pe această temă,

„De exemplu, peste o treime din personalul medical este afectat. Deci, toate persoanele care poartă mască timp îndelungat. Persoanele care lucrează la birou. În ceea ce privește masca, acea mască chirurgicală trebuie schimbată la fiecare 4 ore și întotdeauna să lăsăm fața liberă 15 minute. Nu e adevărat că există alergie la această mască chirurgicală. Se întâlnește foarte rar și se întâlnește doar la metalul acela care este la nivelul nasului , în schimb există iritații date de mască. Ideal ar fi să purtăm masca chirurgicală”, spune Oana Clătici, dermatolog.

Dermatologul a mai adăugat că „Există niște pași de îngrijire a pielii pe care ar trebui să îi respectăm cu toții. Dar, mai ales că este frig, nu vom folosi soluții pe bază pe alcool. Vom folosi loțiuni micelare pentru ten sensibil. Vom hidrada întotdeauna fața cu o cremă adecvată tipului de ten. Noi recomandăm ca acest tip de cremă să se aplice cu 30 de minute înainte de a purta masca.

Iar doamnele sunt îndrumate să renunțe la machiaj pentru că fondul de ten sau pudra astupă porii și favorizează apariția acneei”.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
2.7 ° C
3.3 °
2 °
88 %
1kmh
90 %
Dum
7 °
lun
9 °
mar
8 °
mie
5 °
joi
8 °

Opinii