Vaccinare: S-a deschis primul centru drive-thru din București

Vaccinare: S-a deschis primul centru drive-thru din București

Primul centru de tip drive-thru din Capitală s-a deschis în Piața Constituției și funcționează între orele 8.00-20.00.

Centrul are patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

O sută de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în primele două ore de la deschiderea centrului drive-thru din Piaţa Constituţiei, a declarat primarul general, Nicuşor Dan.

„În această dimineaţă a fost deschis centrul de vaccinare anti-COVID-19 din Piaţa Constituţiei, primul centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti. Vaccinarea a început la ora 8, iar până acum, în primele 2 ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane. Mă bucur că preşedintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitaţiei Primăriei Capitalei de a fi prezent la această inaugurare, susţinând astfel popularizarea acestei soluţii extrem de accesibile pentru vaccinarea bucureştenilor”, a scris Nicuşor Dan, joi, pe Facebook.

Mecanismul este mult mai eficient pentru persoanele care nu ar putea respecta o programare din cauza programului încărcat sau imprevizbil de la serviciu. E mult mai util și la îndemână. (…) Există suficient de multe doze pentru toți cei care vor să se vaccineze. Rapelul poate fi făcut tot aici sau în alt centru unde se folosește același vaccin. Centrul va fi deschis până în septembrie, sperăm noi”, declarat Andrei Baciu din Piața Constituției.

„Am avut o întâlnire la începutul săptămânii cu domnul premier Florin Cîțu la care au participat autoritățile locale, am încercat să îi asigurăm de tot sprijinul nostru pentru a organiza astfel de centre drive-thru pentru cei cu program încărcat”, a adăugat acesta.

Cei care vor să se vaccineze nu au nevoie de programare, ci doar trebuie să se prezinte cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat înainte de prezentare.

„În centrul de vaccinare drive-through, persoanele care doresc să se imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj, care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Vaccinarea se realizează fără programare în platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare”, precizează CNCAV.

Primul centru de tip drive-thru a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, joi, după vizita la centrul de vaccinare drive-through din București, că astfel de centre vor fi mai fi create, pentru că rezultatele sunt îmbucurătoare.

“Bucureştenii vin să se vaccineze în număr mare, e foarte îmbucurător. Acest centru este un succes şi vor apărea cât mai multe de acest tip. La aceste centre se poate prezenta oricine, inclusiv cine e rezident la noi, inclusiv români din Diaspora. Este extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, primul centru de vaccinare drive-through din București, situat în Piața Constituției.

La acest centru,oamenii pot veni fără programare să se vaccineze, iar până acum deja s-au imunizat 300 de persoane, iar alți zeci de șoferi așteaptă să le vină rândul.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.7 ° C
20.5 °
16.1 °
58 %
3.6kmh
0 %
joi
26 °
vin
24 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
11 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii