Anunț făcut de premierul Marcel Ciolacu: Comisioanele bancare nu vor crește în România nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice

Anunț făcut de premierul Marcel Ciolacu: Comisioanele bancare nu vor crește în România nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice

Comisioanele bancare nu vor crește în România nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice, este anunțul făcut, luni seară, de premierul Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Asociația Română a Băncilor, cu reprezentanții celor mai importante bănci din România și cu cei ai BNR.

“Mă bucur că argumentele aduse au fost pe deplin înțelese și le mulțumesc pentru deschiderea la dialog. Dialogul este calea prin care putem găsi cele mai bune soluții atât pentru oameni, cât și pentru economie”, a scris premierul pe contul său de Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții Asociației Române a Băncilor au discutat despre punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale pentru combaterea evaziunii și menținerea comisioanelor bancare la nivelul actual. ”România nu are o problemă economică. Avem resurse naturale și forță de muncă bine calificată, investiții străine în creștere și un nivel ridicat al investițiilor publice. Pentru a asigura sustenabilitatea economică avem nevoie însă de combaterea evaziunii, reducerea cheltuielilor bugetare și creșterea performanței în administrația publică. Ne-am asumat cu fermitate aceste obiective și le vom atinge prin aplicarea pachetului de măsuri economice”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Reprezentanții Executivului și cei ai Asociației Române a Băncilor au stabilit un mecanism permanent de consultare, la care să participe și Banca Națională a României.

Din partea Guvernului, la întâlnire au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.5 ° C
12.1 °
3 °
66 %
1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii