O zi încărcată de obiceiuri şi de tradiţii la români, care reprezintă cu precădere în mediul rural, ziua în care este sacrificat porcul din care se pregătesc apoi toate preparatele pentru masa de Crăciun.
Conform tradiţiei, „Ignatul porcilor“ este pe 20 decembrie, atunci când în...
O nouă ediţie a evenimentului de promovare a gastronomiei, artei urbane şi meşteşugurilor tradiţionale româneşti "Crăciun Ţărănesc" este găzduită, de vineri până duminică, între orele 10.00 - 18.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNȚR).
"Vă aşteptăm cu cele mai gustoase preparate tradiţionale de post...
Ziua de 30 noiembrie este marcată de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și are o semnificaţie deosebită pentru poporul român. Aceasta deoarece Sfântul Andrei este cel care a adus creştinismul pe meleagurile noastre, fiind considerat patronul spiritual al românilor şi ocrotitorul României. De Sfântul Andrei, peste...