Agenția Europeană pentru Medicamente compară vaccinul Sputnik V cu ruleta rusească

Agenția Europeană pentru Medicamente compară vaccinul Sputnik V cu ruleta rusească

Agenția Europeană pentru medicamente avertizează țările membre să nu autorizeze în regim de urgență vaccinul rusesc Sputnik V. Și asta pentru că serul se poate compara cu ruleta rusească. Recomandarea este că ţările din Uniunea Europeană să aştepte unda verde de la autoritatea de reglementare europeană înainte de a utiliza Sputnik V împotriva COVID-19.

Primele date ale studiului clinic prin care a trecut vaccinul rusesc Sputnik V au ajuns la Agenția Europeană pentru medicamente ,la ceva timp după ce serul a sosit deja în câteva țări ale UE. Ungaria și Slovacia nu au mai așteptat analiza EMA privind eficacitatea și siguranța acestui ser și au comandat deja vaccinul, pe care l-au și primit. Cehia a urmat exemplul, iar Austria a semnalat de asemenea că ar putea folosi vaccinul.

Preşedinta Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene pentru Medicamente,CHRISTA VIRTUMER -HOCHE spune că: dacă o ordonanță este emisă de un guvern, atunci totul este posibil , dar este parțial comparabilă cu o ruletă rusească,deoarce compania Sputnik de exemplu are nevoie de multe documente pe care trebuie să le verificăm.

 

Producătorul Sputnik, care inițial a anunțat în mod fals că a solicitat oficial autorizarea EMA în ianuarie, a oferit livrări și regiunilor separatiste din estul Ucrainei, dar și altor țări europene. Autorităţile ruse au spus că sunt gata să furnizeze vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni începând din iunie.

Vaccinul rusesc Sputnik V a fost primit cu neîncredere, din cauză că a fost lansat fără să se aștepte rezultatul testelor clinice, însă i-a convins totuşi pe experţii independenţi. Revista medicală The Lancet i-a stabilit eficienţa la 91,6% împotriva formelor simptomatice de COVID-19.

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
8.3 ° C
9.9 °
6 °
87 %
7.7kmh
100 %
vin
16 °
sâm
13 °
Dum
13 °
lun
17 °
mar
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii