Bitcoin a ajuns la cote istorice și valoarează aproape 50 de mii de dolari

Bitcoin a ajuns la cote istorice și valoarează aproape 50 de mii de dolari

Criptomoneda Bitcoin era cotat la 49.283 de dolari,  cu o creştere cu 3,7 % în ultimele 24 de ore şi o creştere de 24, la sută în ultimele 7 zile, conform site-ului Coin Market Cap.

Valoarea monedei virtuale a sărit în aer după ce Compania Tesla deținută de miliardarul american Elon Musk a anunțat că a investit 1,5 miliarde de dolari dolari în cea mai valoroasă monedă digitală din lume. A ajutat și faptul că miliardarul a  declarat că va accepta plăţile în bitcoin pentru produsele din cadrul companiei.

Miliardarul recunoaște că trebuia să investească mai de mult timp în monede virtuale  și ar fi trebuit să cumpere criptomoneda în urmă cu opt ani, când preţul abia depăşea pragul de 13 dolari. În urmă cu două săptămâni, BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a decis să lanseze contractele futures pe bitcoin drept opţiuni de investiţii în două fonduri pe care le are în portofoliu.

Săptămâna trecută, compania americană deținută de afaceristul Elon Musk a anunțat că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari . Investiția reprezintă o parte din cele 19 miliarde de dolari pe care compania le deținea în numerar la sfârșitul anului 2020. Măsura a făcut ca un bitcoin să treacă atunci de pragul a 44.200 de dolari, iar valoarea acțiunilor Tesla a crescut cu 2,5%.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
8.3 ° C
9.9 °
6 °
87 %
7.7kmh
100 %
vin
16 °
sâm
13 °
Dum
13 °
lun
17 °
mar
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii