BITCOIN A EXPLODAT DUPĂ CE ELON MUSK A CUMPĂRAT MONEDA VIRTUALĂ

BITCOIN A EXPLODAT DUPĂ CE ELON MUSK A CUMPĂRAT MONEDA VIRTUALĂ

Cursul Bitcoin a explodat după ce Tesla a anunțat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai cunoscută criptomonedă. Valuta virtuală a atins un maxim istoric de 44 de mii de dolari. Producătorul de mașini electrice a precizat și că va începe să își vândă produsele pe bitcoin, fiind primul fabricant auto din lume care acceptă astfel de tranzacții.

Tesla, compania americană deținută de Elon Musk a anunțat că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru „mai multă flexibilitate pentru a diversifica și a maximiza randamentele în numerar”. Investiția reprezintă o parte din cele 19 miliarde de dolari pe care compania le deținea în numerar la sfârșitul anului 2020. Măsura a făcut ca un bitcoin să treacă de pragul a 44.200 de dolari, iar valoarea acțiunilor Tesla a crescut cu 2,5%.

Reprezentanții companiei condusă de Elan Musk au precizat că Tesla va accepta plăți în bitcoin în schimbul produselor sale „sub rezerva legilor aplicabile și pe o bază limitată”.

Zilele trecute, miliardarul Elon Musk a contribuit la creșterea valorii monedelor digitale, după ce a postat pe Twitter mesaje pozitive care au încurajat mai mulți oameni să cumpere criptomonede. El și-a adăugat hashtagul #bitcoin la fotografia de profil de pe Twitter, gest care a dus la creșterea, pe termen scurt, cu 20 de procente a valorii unor monede virtuale.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie de intensitate mică
15 ° C
16.1 °
13.8 °
88 %
5.1kmh
75 %
mie
14 °
joi
10 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii