Brazilia la un pas de colaps, din cauza pandemiei de coronavirus

Brazilia la un pas de colaps, din cauza pandemiei de coronavirus

Situație gravă în Brazilia, țară care doboară record după record negativ. Doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2 mii de decese din cauza Covcid-19. Sistemul medical se îndreaptă spre colaps cu 80 de mii de noi cazuri de infectări confirmate. Medicii fac apel la autorități să accelereze campania de vaccinare, altfel, numărul infectărilor s-ar putea dubla.

Spitalele din Sao Paolo sunt pline cu pacienți infectați de Covid-19 în stare gravă. Autoritățile au anunțat în ultimele 24 de ore 2 mii de noi decese din cauza virusului ucigaș. Țara cu 212 de milioane de locuitori este pe locul 2 în lume, după Statele Unite, în ceea ce privește bilanțul pandemiei.

Vaccinarea a început târziu în această ţară cu dimensiuni continentale şi într-un ritm încă lent: 8,8 milioane de persoane,adică 4 la sută din populație au primit prima doză de vaccin. În Rio de Janeiro, mii de oameni stau la cozi ca să se vaccineze . În tot acest timp, președintele țării refuză să se vaccineze pe motiv că el deja a avut coronavirus.

După numeroase avertismente din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a venit rândul Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii să îşi exprime îngrijorarea. Profesorii unviersitari de la facultățile de medicină din Brazilia , trag și ei un semnal de alarmă.

Brazilia şi-a doborât nedoritul record de decese zilnice pe care îl înregistrase cu numai o zi în urmă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 80 de mii de cazuri nou confirmate , fiind al treilea cel mai grav bilanț de la începutul pandemiei.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.6 °
18.9 °
79 %
3.1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
37 °
lun
35 °
mar
31 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii