fbpx

Brazilia la un pas de colaps, din cauza pandemiei de coronavirus

Situație gravă în Brazilia, țară care doboară record după record negativ. Doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2 mii de decese din cauza Covcid-19. Sistemul medical se îndreaptă spre colaps cu 80 de mii de noi cazuri de infectări confirmate. Medicii fac apel la autorități să accelereze campania de vaccinare, altfel, numărul infectărilor s-ar putea dubla.

Spitalele din Sao Paolo sunt pline cu pacienți infectați de Covid-19 în stare gravă. Autoritățile au anunțat în ultimele 24 de ore 2 mii de noi decese din cauza virusului ucigaș. Țara cu 212 de milioane de locuitori este pe locul 2 în lume, după Statele Unite, în ceea ce privește bilanțul pandemiei.

Vaccinarea a început târziu în această ţară cu dimensiuni continentale şi într-un ritm încă lent: 8,8 milioane de persoane,adică 4 la sută din populație au primit prima doză de vaccin. În Rio de Janeiro, mii de oameni stau la cozi ca să se vaccineze . În tot acest timp, președintele țării refuză să se vaccineze pe motiv că el deja a avut coronavirus.

După numeroase avertismente din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a venit rândul Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii să îşi exprime îngrijorarea. Profesorii unviersitari de la facultățile de medicină din Brazilia , trag și ei un semnal de alarmă.

Brazilia şi-a doborât nedoritul record de decese zilnice pe care îl înregistrase cu numai o zi în urmă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 80 de mii de cazuri nou confirmate , fiind al treilea cel mai grav bilanț de la începutul pandemiei.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.3 ° C
25.1 °
23.8 °
42 %
3.6kmh
0 %
lun
26 °
mar
27 °
mie
16 °
joi
21 °
vin
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii