Criză politică în Spania. Premierul s-a autosuspendat, după ce un tribunal a anunțat că o anchetează pe soția sa pentru corupție

Criză politică în Spania. Premierul s-a autosuspendat, după ce un tribunal a anunțat că o anchetează pe soția sa pentru corupție

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a anunțat că-și suspendă atribuțiile publice până săptămâna viitoare pentru a decide dacă va continua să conducă guvernul.

Anunțul a venit printr-o „scrisoare pentru cetățeni”, după ce, în aceeași zi, un tribunal a anunțat că o anchetează pe soția sa pentru corupție și trafic de influență.

„Trebuie să fac o pauză și să mă gândesc. Am nevoie urgent de un răspuns la întrebarea dacă merită (…) dacă ar trebui să continui să conduc guvernul sau să renunț la această onoare”, a scris Sanchez pe contul său X.

Decizia finala o va anunțata luni, scrie Reuters. Anunțul neașteptat a venit după ce un tribunal spaniol a transmis că lansează o anchetă preliminară pentru a stabili dacă soția lui Sanchez, Begona Gomez, a comis o infracțiune de trafic de influență și corupție în afaceri. Instanța care o anchetează pe Gomez nu a oferit mai multe detalii, deoarece cazul este în fază preliminară, spunând doar că a urmat unei plângeri făcută de grupul de campanie anti-corupție Manos Limpias – Mâini Curate – al cărui lider are legături cu extrema dreaptă. Manos Limpias susține că Gomez și-a folosit influența ca soție a premierului pentru atrage sponsori pentru un curs de master universitar pe care l-a organizat.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii