Ministrul Apărării Naționale – Discuții cu privire la includerea României în programul Visa Waiver

Ministrul Apărării Naționale – Discuții cu privire la includerea României în programul Visa Waiver

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a discutat joi, 30 martie, cu prilejul întrevederilor avute în cadrul Congresului SUA, despre importanța includerii României în programul Visa Waiver.

Angel Tîlvăr a exprimat apreciere pentru progresele înregistrate la nivelul legislativului american în vederea includerii României în programul Visa Waiver, asigurând că Guvernul României va lucra strâns cu autoritățile SUA pentru atingerea acestui obiectiv în cel mai scurt timp posibil.

„Având în vedere cadrul excelent al cooperării între țările noastre, asigurat, pe multiple paliere de Parteneriatul Strategic, includerea României, într-un timp cât mai apropiat, în programul Visa Waiver va contribui la creșterea  nivelului colaborării dintre țările noastre”, a declarat ministrul Tîlvăr.

Ministrul român a menționat, în context, rezultatele foarte bune ale celei de-a opta Reuniuni a Dialogului Strategic între România și Statele Unite ale Americii, care a avut loc la București, în luna martie, a cărei declarație finală precizează că: „România și Statele Unite rămân angajate să lucreze împreună pentru sprijinirea eforturilor României de a îndeplini criteriile stabilite prin lege pentru admiterea României în programul Visa Waiver”.

„Includerea României, cât mai curând, în programul Visa Waiver va contribui la creșterea nivelului colaborării dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii”, scrie ministrul Apărării naționale, Angel Tîlvăr, pe pagina sa de Facebook.
„Am discutat despre programul Visa Waiver cu prilejul întrevederilor avute în Cadrul Congresului SUA. România și Statele Unite rămân angajate să lucreze împreună pentru sprijinirea eforturilor țării noastre de a îndeplini criteriile stabilite prin lege pentru admiterea în programul Visa Waiver”, conchide Angel Tîlvăr.
La 15 martie, senatorii americani Richard Durbin și Jeanne Shaheen au introdus, în Congres, un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver. Intitulat „Romania Visa Waiver Act of 2023”, proiectul de act normativ reprezintă un pas legislativ important care marchează sprijinul Senatului american în contextul eforturilor României de a deveni stat membru al acestui program.

Mai multe informații despre acest proiect la: https://washington.mae.ro/local-news/2444

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii