Israelul se redeschide după ce a vaccinat jumătate din populație

Israelul se redeschide după ce a vaccinat jumătate din populație

Israelul, țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume a început să ridice o serie de restricții, după multe săptămâni de carantină pentru locuitorii săi. Autoritățile au decis să reintroducă anumite curse de avion interne, să redeschidă treptat marile magazine și sălile de sport.

Israelul îşi redeschide economia, după ce a reuşit să vaccineze aproape jumătate din populaţia ţării. Este ceea ce autoritățile de la Ierusalim numesc începutul unei întoarceri la rutină, la exact un an după primul caz de coronavirus înregistrat în Israel. Relaxarea măsurilor anti-COVID-19 face parte dintr-un plan al guvernului de a deschide economia mai larg luna viitoare. A fost administrată cel puţin o doză de vaccin Pfizer la peste 45% din populaţia sa de 9 milioane de locuitori, potrivit Ministerului Sănătăţii israelian. Infecţiile cu COVID-19 s-au redus cu peste 95% după rapel.
EYAL LESHEM, expert în boli infecțioase: „Comparativ cu persoanele care nu au fost vaccinate, vaccinul a fost eficient în 85 la sută din cazuri la imbolnăvirile clinice sau cazurile simptomatice de Covid-19.Asta însamnă că persoanele vaccinate vor fi protejați în a treia săptămână de la prima doză în fața simptomelor de Covid. Sălile de fitness au fost primele care s-au umplut de oameni după săptămâni bune de restricții și carantină. ”

Oamenii abia au așteptat să revină în malluri după luni de zile de stat în case.

În timp ce magazinele sunt deschise pentru toată lumea, accesul în spaţiile de agrement, precum sălile de sport, piscinele sau teatrele, este permis doar persoanelor vaccinate sau celor vindecate de Covid, care au o presupusă imunitate, pe baza unui aşa-numit „Green Pass”, „Pașaportul verde”. Acesta este obţinut printr-o aplicaţie specială a Ministerului Sănătăţii.

Beniamin Netanyahu, premierul Israelului: „Cine va avea un pașaport verde, poate merge la sala de gimnastică, la cinema,la restaurante și va putea călători.Vom acorda aceste facilități dar aveți grijă de voi în aceste zile.Fac apel la voi: mergeți să vă vaccinați.”

În Israel au fost până acum peste 740.000 de cazuri şi 5.500 de decese din cauza bolii COVID-19.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
22.5 ° C
23.9 °
20.1 °
50 %
2.2kmh
75 %
sâm
23 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii