Marș antiguvernamental în Olanda

Marș antiguvernamental în Olanda

Sute de oameni s-au adunat într-un parc din centrul oraşului Haga pentru a protesta față de premierul Olandei şi față de restricţiile impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19. Măsurile au declanşat cele mai violente proteste pe care această țară le-a cunoscut în ultimele decenii. Olandezii sunt aşteptaţi la urne până miercuri, la un scrutin considerat a fi un verdict popular asupra modului în care premierul a gestionat pandemia.

Mai multe persoane au fost arestate. Olanda este în carantină de aproape două luni. Polițiștii i-au culcat la pământ și i-au încătușat.

Olandezii trebuie să decidă zilele acestea, la un scrutin considerat a fi un verdict popular asupra modului în care premierul Mark Rutte a gestionat pandemia. Conform sondajelor, acesta şi partidul său liberal au şanse mari să câştige scrutinul şi să se menţină astfel la conducerea unui guvern de coaliţie. Alegerile se vor desfăşura timp de trei zile pentru evitarea aglomerării în secţiile de votare.

Premierul olandez Mark Rutte a demisionat împreună cu guvernul său la jumătatea lunii ianuarie, în urma unui scandal provocat de dezvăluirea unor ilegalităţi administrative în acordarea de ajutoare pentru familiile cu copii.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii