OMS intră în alertă: A crescut alarmant numărul cazurilor de boli respiratorii în China

OMS intră în alertă: A crescut alarmant numărul cazurilor de boli respiratorii în China

Semnal de alarmă dat de OMS! Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a exprimat public îngrijorarea cu privire la creşterea numărului de cazuri de boli respiratorii în China. Oficialii OMS au solicitat, într-un apel public, ca populația „să adopte măsuri de protecţie”, transmite AFP.

Mesajul este alarmant prin prisma faptului că vine la aproape patru ani de la apariţia în China a unei misterioase „pneumonii virale”, care urma să fie la originea pandemiei de COVID-19 şi pentru care, la acel moment, OMS a fost criticată pentru presupusa sa lipsă de reacţie în declanşarea alarmei.

„OMS a trimis o solicitare oficială către China pentru a obţine informaţii detaliate cu privire la o creştere a bolilor respiratorii şi a focarelor de pneumonie raportate la copii”, a scris organizaţia pe reţeaua X (fostă Twitter), într-un comunicat a cărui autenticitate a fost confirmată pentru AFP de un purtător de cuvânt al OMS.

Organizaţia recomandă adoptarea unor „măsuri pentru reducerea riscului de boli respiratorii”.

Deja recomandate în timpul pandemiei de COVID-19, acestea includ vaccinarea, distanţarea faţă de pacienţi, izolarea în caz de simptome, testarea şi îngrijirea medicală în caz de necesitate, precum şi purtarea măştii de protecţie, dacă este cazul.

Adresându-se presei la 13 noiembrie, autorităţile chineze au atribuit această creştere a numărului de cazuri de boli respiratorii ridicării restricţiilor asociate COVID-19 şi circulaţiei agenţilor patogeni cunoscuţi.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii