TULPINA BRITANICĂ A NOULUI VIRUS SE RĂSPÂNDEȘTE RAPID ÎN SUA

TULPINA BRITANICĂ A NOULUI VIRUS SE RĂSPÂNDEȘTE RAPID ÎN SUA

Situație îngrijorătoare în Statele Unite. Tulpina britanică de Covid-19 se răspândeşte rapid în toate cele 50 de state. Potrivit unui studiu, număprul cazurilor crește aproape dublu la fiecare zece zile și amenință să provoace un nou vârf epidemic.

Cercetătorii americani au descoperit că tulpina britanică a virusului ucigaș a intrat în Statele Unite prin mai multe puncte în noiembrie 2020 şi în ciuda unei frecvenţe de depistare destul de scăzute în prezent, se aşteaptă să devină forma dominantă a virusului până în martie. Rata de transmitere a fost de cel puţin 35 la 45% mai mare decât variantele mai comune iar prevalenţa s-a dublat la fiecare 10 zile.

Varianta britanică ar putea totuşi să provoace un nou val şi răspândirea ei este mai rapidă în Florida, potrivit studiului. Și asat pentru că după finala Super Bowl oamenii nu au ținut cont de restricții și au participat la petreceri uriașe fără măști și fără distanțare socială.

Vestea bună este că, vaccinurile actuale autorizate în SUA rămân eficiente contra variantei britanice, în timp ce folosirea de măşti reduce drastic transmiterea.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de pandemie ca număr de morţi, cu mai mult de 460.000 de decese la 27 de milioane de cazuri de infecții, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.9 ° C
11.6 °
5 °
60 %
2.1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
5 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii