Ungaria mărește timpii între dozele de vaccin

Ungaria mărește timpii între dozele de vaccin

Autorităţile ungare au decis să crească intervalul dintre cele două doze ale vaccinurilor Pfizer și AstraZeneca pentru a imuniza, cât mai repede un număr cât mai mare de oameni. Autoritățile au depistat o creștere a concentrației virusului în apa menajeră din întreaga țară. Budapesta este în mod special expusă, ceea ce ar putea necesita noi restricții, dacă vaccinarea nu va reuși să tempereze pandemia.

utoritățile din Ungaria au raportat în ultimele ore peste 450 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus. Peste 5 mii de oameni se află internați în spitalele destinate pacienților cu Covid. Peste 500 de bolnavi necesită aparate de ventilație mecanică.

Spitalele din Ungaria sunt în pragul colapsului dacă în zilele următoare numărul infectărilor o să crească. Doar cazurile urgente se tratează acum pentru a face loc liber bolnavilor infectați cu Sars-Cov2.

Guvernul maghiar a decis ca să ofere prime pentru medicii de familie care vor vaccina oamenii și în zilele de sâmbătă sau duminică. Unii medici spun că orice sumă ar primi, nu pot vaccina la sfârșit de săptămână.

Autoritățile din țara vecină au decis ca în cazul vaccinului Pfizer/BioNTech, a doua doză va fi administrată la 35 de zile după prima, faţă de cele 25 de zile până acum. În cazul AstraZeneca, a doua doză va fi administrată după 12 săptămâni. Noua strategie este necesară deoarece un număr cât mai mare de oameni pot primi cel puţin prima doză.

Ungaria a intrat în cel de-al treilea val al pandemiei, cu o medie zilnică de 4 mii de noi cazuri şi o medie de 100 de decese zilnice, raportate în ultimele 7 zile. Numărul total al deceselor de COVID a ajuns la 15.000.

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii