fbpx

Studiu: 88% din totalul tranzacțiilor imobiliare din România a fost reprezentat de clădiri de birouri „verzi”

Studiu: 88% din totalul tranzacțiilor imobiliare din România a fost reprezentat de clădiri de birouri „verzi”

Stocul de birouri „verzi” este semnificativ mai mare în România decât oriunde altundeva în Europa, ținând cont că 70% dintre clădirile de birouri dețin certificări verzi și 85% din spațiile de lucru sunt la rândul lor calificate ca fiind sustenabile.

Mai mult, 88% dintre tranzacțiile de investiții pe segmentul clădirilor de birouri din România de anul trecut au implicat proprietăți cu certificări de sustenabilitate, potrivit companiei de consultanță imobiliară CBRE România. Acest lucru face ca segmentul de birouri să fie cel mai reprezentativ atunci când vine vorba de clădiri cu standarde de sustenabilitate, urmat de logistică și retail, potrivit wall-street.ro.

Un factor cheie care determină creșterea cererii de chirii premium este retenția angajaților, potrivit unui studiu realizat recent la nivel european pe teme de ESG.

Acesta arată că 70% dintre mileniali, care reprezintă deja majoritatea forței de muncă, își asumă atât de mult această direcție încât spun că ar accepta un salariu mai mic pentru a lucra pentru o companie cu o viziune clară, pozitivă, în ceea ce privește sustenabilitatea. De asemenea, 71% dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă doresc să lucreze după pandemie pentru companii sustenabile, iar 86% dintre angajați preferă să sprijine sau să lucreze pentru companiile care sunt interesate de aceleași probleme ca și ei.

În plus, 83% dintre investitorii chestionați se așteaptă la o creștere a cererii de clădiri sustenabile din partea chiriașilor.

Potrivit sondajului CBRE European Investors Intentions Survey (februarie 2022), 70% dintre respondenți au adoptat deja criteriile ESG, iar majoritatea investitorilor consideră că îmbunătățirile sunt esențiale pentru punerea în aplicare a ESG. Mai mult decât atât, începând cu 2023, în conformitate cu legislația UE, aproximativ 50.000 de companii cu peste 250 de angajați sau venituri nete de 40 de milioane euro trebuie să prezinte rapoarte privind sustenabilitatea în corporație.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
33.3 ° C
34.9 °
32 °
38 %
3.1kmh
0 %
joi
36 °
vin
37 °
sâm
35 °
Dum
33 °
lun
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii