Cele mai căutate idei și modele pentru decorul casei în 2021

Cele mai căutate idei și modele pentru decorul casei în 2021

Ce numim acasă? Cladirea pe care reușim să o transformăm din una oarecare în căminul mult visat. Momentele petrecute în familie, cu prietenii, chiar și cele în care îți dorești o clipă doar pentru tine, trebuie să aibă loc într-o încăpere amenajată special după gusturile tale. Totul se rezumă la ideea de a oferi casei confortul de care are nevoie, astfel să ne bucurăm de orice zi în interiorul ei.

Așadar există o multitudine de variante, stiluri, combinații și așa mai departe pe care le alegem atunci când vrem să definim expresia acasă. Un factor extrem de important este mediul locuinței, amplasarea pentru a stabili ce alegem dintr-un stil clasic, mediteranean, vintage sau retro și modern.

Conceptul principal în realizarea decorului unui interior modern confera geometrie și simetrie, prin prezența tuturor elementelor de amenajare. Astfel sunt preferate formele simple, din linii drepte și dimensiuni egale. Naturalețea este o trăsătură esențială a stilului modern, de asemenea simplitatea, rafinamentul și eleganța nu lipsesc dintr-o cameră modernă.

Din acest motiv cele mai multe camere au în componență mai multe lucruri combinate într-un stil clasic dintr-o gamă specifică stilului modern în care, în cea mai mare parte, materialele folosite sunt lemnul, fierul și sticla. De asemenea nu trebuie excluse nici tapiseriile realizate din mătase sau chiar bumbac, cu modele cât mai simple.

Dacă vorbim despre nuanțele pe care le alegem pentru locuință, trebuie să ținem cont în primul rând de utilitatea camerelor pe care urmează să le decorăm. Spre exemplu sunt mai puțin întâlnite nuanțele puternice în dormitoare sau living-uri deoarece aceste culori nu fac altceva decât să obosească ochiul și multe alte dezavantaje.

Tocmai din acest motiv specialiștii în design interior recomandă mai degrabă o paletă cromatică neutră, din culori pale de maro, negru, gri, alb și crem. Accentul cade asupra unor ornamente decorative precum tablourile înrămate, plantelor, cărților, fotografiilor, pernelor sau lămpilor.

După ce am ales nuanțele potrivite, urmează să începem să ne gândim la planificarea dormitorului, după ce binențeles am realizat corect toate măsurătorile. De ce? Pentru că de foarte multe ori avem tendința să alegem detaliile și ignorăm astfel punctele cele mai importante. De asemenea mobila ajută extrem de mult la ancorarea unei camere.

Prin prezența unui mobilier de dimensiuni compatibile cu spatiul, camera va fi simetrică. Materialele naturale contribuie la crearea sentimentului general de confort, mai ales daca alegi culori precum crem sau nuanțe de maro. Evidențierea acesteia poate fi realizată cu ajutorul unor accente decorative  precum fotografiile de familie înrămate sau plantele verzi: ficus, trandafir japonez, orhidee.

Totodată lumina va pune în evidență lemnul proaspăt vopsit. Optează pentru perdele și draperii de culoare deschisă pentru a lăsa liberă pătrunderea luminii naturale.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii